Indrukwekkende Dimitri Van den Bergh haalt laatste 8 op Grand Slam of Darts

Dimitri Van den Bergh (archieffoto)

Dimitri Van den Bergh heeft zich op indrukwekkende manier geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. In Coventry (Engeland) was hij meer dan een maatje te groot voor de Welshman Jonny Clayton: 10-3.

Dimitri Van den Bergh heeft de goeie vorm beet op de Grand Slam of Darts, een van de belangrijkste toernooien van het jaar. Maandag brak hij al het toernooirecord met een indrukwekkend gemiddelde van 114,85 punten.

 

En vandaag ging hij door op zijn elan tegen Jonny Clayton. Van den Bergh, tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd, gooide maar liefst 8 keer een maximumworp van 180 punten. Dit keer kwam hij uit op een gemiddelde van 103,61 punten. Zo werd het 10-3 voor onze landgenoot.

 

"Ik ben heel tevreden", zegt Van den Bergh. "Weer een kwartfinale op een majortoernooi. Vooral de eerste twee sessies stond ik sterk te spelen. In de derde sessie miste ik een aantal dubbelkansen, maar ik kon de druk bij Jonny leggen."

 

"Ik heb het gevoel dat mijn vingers gezwollen zijn, maar dat zal wel door de adrenaline komen. Hopelijk kan ik dit vormpeil behouden tijdens het verdere verloop van het toernooi."

Maandag had Dimitri Van den Bergh het record verbeterd