Emma Plasschaert traint bij haar verloofde in Australië: "Het is hier heerlijk"

  Emma Plasschaert eindigde ontgoocheld als 10e op het EK.

  Emma Plasschaert zet de laatste rechte lijn naar Tokio in vanuit Australië. De zeilster traint nu met haar partner Matthew Wearn en had daar 14 dagen quarantaine in een hotel voor over. "Er is hier perfect zeilweer, een droom."

  Emma Plasschaert leefde door de uitbraak van het coronavirus 8 maanden gescheiden van haar vriend Matthew Wearn, een Australische zeiler. Eind oktober vertrok ze naar Australië en na een verplichte quarantaine van 2 weken in een hotel kan ze nu trainen in de buurt van Sydney.

   

  "Ik voel me zo gelukkig dat ik in deze moeilijke tijden toch weer bij Matthew kan zijn en samen met hem in een veilige omgeving kan trainen", zegt Plasschaert. "Het is hier ook heerlijk vertoeven in zo'n 30 graden met een wind van zo'n 15 knopen. Perfect zeilweer, echt wel een droom."

   

  De komende twee maanden blijft Plasschaert in Australië. Ze zal er deelnemen aan enkele wedstrijden. "Het is geen internationaal niveau maar je blijft wel in het ritme en daar ben ik heel tevreden mee."

   

  "Eens terug in België is het nog afwachten. Er is in het zeilen nog geen kalender maar ik heb er wel vertrouwen in dat de kampioenschappen kunnen doorgaan, onder het nieuwe normaal uiteraard met alle maatregelen."

  "Ik ken mijn werkpunten en daar zijn we nu op gefocust"

  Plasschaert wil in Australië enkele werkpunten onder handen nemen na haar tiende plaats op het EK. "Dat was voor mij toch een ontgoochelend resultaat, maar we hebben geleerd wat de werkpunten nog zijn. Ik kon op het EK mijn niveau inschatten."

   

  "We zijn nu heel gefocust om daaraan te werken. Het was belangrijk om nog eens tegen de lamp te lopen, te beseffen dat niet alles vanzelf zal gaan. Daar haal ik vertrouwen uit voor de Olympische Spelen."

   

  De voorbereiding op het EK verliep ook niet zo vlot. "Hoewel we in Oostende met het Belgische team gewoon mochten doortrainen, was het toch een aparte voorbereiding. Zo kon mijn coach, die in Portugal woont, de eerste drie maanden niet naar België komen en deden we de analyses via video."

  Er kwam zelfs een ring tevoorschijn in Australië

  Verslag in het Journaal:

  Plasschaert in Australië: "Niet moeten denken aan al die strikte coronaregels: het is echt een verademing"