Cercle-voorzitter Goemaere: "Bereid te verhuizen als dat de oplossing is"

  Vincent Goemaere reageert op de nieuwe wending in het stadiondossier.

  Vincent Goemaere reageert op de nieuwe stadionplannen van de Vlaamse regering. De voorzitter van Cercle Brugge is optimistisch, maar niet euforisch: "We zijn niet naïef, we blijven met de voeten op de grond."

  Vincent Goemaere is voorzichtig positief over de nieuwe wending in het dossier. Hij stelt de inspanningen van minister Demir dan ook op prijs.

   

  "Ik denk dat het alleszins een mooie zaak is voor het dossier en voor Brugge dat de minister dit probeert op te lossen. We zijn niet naïef, we blijven met de voeten op de grond. Het is geen gemakkelijk dossier, dat is al jaren zo", opent Goemaere.

   

  "Het plan was initieel afgestemd op wat Club Brugge nodig had. Het is nu aangepast naar de behoeften van een ploeg als Cercle Brugge. We hebben veel minder ruimte nodig."

  Als voor ons een stadion aan de Blankenbergse Steenweg de oplossing is, zijn we bereid om te verhuizen.

  Vincent Goemaere

  "We waren nooit vragende partij om uit Jan Breydel te vertrekken. We wilden een oplossing zoeken voor alle partijen in dit dossier. Als voor ons een stadion aan de Blankenbergse Steenweg de oplossing is, dan zijn we bereid om te verhuizen."

   

  "De Raad van State is nu opnieuw aan zet. Als dit plan niet doorgaat, zal Jan Breydel ons plekje blijven. Dat zou jammer genoeg een probleem kunnen zijn voor de buren", besluit Goemaere.

  Philippe Clement kijkt uit naar een nieuw stadion voor Club.

  Clement: "Iedereen beseft belang van nieuw stadion voor Club"

  Ook Philippe Clement deed op een persconferentie zijn zegje over het dossier. "Ik herinner mij heel lang geleden dat ik gezegd heb in een filmpje dat ik  blij zou zijn als het stadion er is. Dan zou ik met de fiets naar de wedstrijden kunnen gaan." 

   

  "Wij lezen en horen veel dingen, maar zijn vooral bezig met voetbal. Het is moeilijk om er een lijn in te trekken en er te veel op te hopen. Het zijn dingen die boven ons hoofd worden beslist."

   

  "Het is iets waar iedereen al heel lang naar smacht. Iedereen die op Jan Breydel komt, beseft hoe belangrijk het is dat er snel een nieuw stadion komt", vertelde de trainer van Club.