Bankzitter Ronaldo breekt Zuid-Koreaanse wedstrijdpromotor zuur op

  Cristiano Ronaldo speelde geen seconde voor 65.000 Koreaanse fans.

  Wedstrijdpromotor The Fasta moet 162 Zuid-Koreaanse fans compenseren, omdat Cristiano Ronaldo niet in actie kwam in een oefenmatch. Juventus speelde in de zomer van vorig jaar in Seoel. De fans voelden zich bekocht doordat de Portugees op de bank bleef.

  Belofte maakt schuld. Dat vonden 162 aanklagers die het Zuid-Koreaanse The Fasta eisten hun ticket terug te betalen. De promotor had beloofd dat Ronaldo zou schitteren op het veld in Seoel,  maar bleef op de bank.

   

  Een rechter in Seoel oordeelde dat er "contractuele verplichtingen, ondanks onvoorziene omstandigheden" zijn geschonden. Om het emotionele leed te vergoeden, moet The Fasta de helft van de ticketprijs en een vergoeding van ongeveer 37 euro terugbetalen .

   

  Een ticket kostte tussen de 22 en 300 euro. De Zuid-Koreaanse K-League is niet opgezet met het verhaal. Het beschuldigde Juventus van misleiding en eiste excuses.