"We the North" wordt (eventjes) "We the South": Raptors wijken uit naar Tampa

  Kawhi Leonord (centraal, met pet en omringd door fotografen) schenkt Toronto de NBA-titel in 2019.

  De Toronto Raptors hebben van de Canadese overheid geen toestemming gekregen om aan het NBA-seizoen te beginnen in Toronto. Het team moet door de coronapandemie (tijdelijk) uitwijken naar Tampa in Florida (VS).

  De Canadese overheid vindt dat het coronavirus niet voldoende onder controle is in de Verenigde Staten. Daarom zijn alle niet-essentiële reizen naar de VS verboden, ook voor de Toronto Raptors dus, het enige Canadese NBA-team.

   

  De Raptors, in 2019 nog NBA-kampioen, zullen hun thuiswedstrijden (tijdelijk) afwerken in Tampa, Florida. Hoelang ze niet voor eigen volk mogen spelen, is nog niet geweten.

   

  De supporters - als die al aanwezig mogen zijn - zullen dus "We the South" moeten roepen in plaats van "We the North". Met die slogan moedigen ze in Toronto al jaren hun team aan (zie: video onder).

  "We the North", de slogan van de Toronto Raptors:

  De Canadese fans gaan helemaal los na de titel van hun team in 2019: