"Iljo Keisse is de keizer, maar ik koos voor underdog Scott McGrory"

  De Australiër Scott McGrory was het idool van de kleine Otto Vergaerde.

  In 1999 en 2001 won hij de Gentse Zesdaagse.

  0 / 0

  Het is deze week akelig stil in het Kuipke en dat vinden ook de jonge pistiers bijzonder jammer. Fabio Van den Bossche (20), Jules Hesters (22) en Otto Vergaerde (26) kwamen al van kindsbeen af naar de zesdaagse kijken. Bijna allemaal supporterden ze voor Iljo Keisse.

  7-voudig zesdaagsewinnaar Iljo Keisse (37) en 4-voudige laureaat Kenny De Ketele (35) zijn de patrons in het Kuipke. Fabio Van den Bossche, Jules Hesters en Otto Vergaerde willen maar wat graag in hun voetsporen treden. Daar droomden ze als kind van.

  1) Wie was jouw idool in de Gentse Zesdaagse?

  Fabio Van den Bossche: "Iljo Keisse is altijd een voorbeeld geweest, hij was de reden waarom ik in de tribunes zat. Ik was een van zijn grootste supporters. En ondertussen heb ik 2 keer tegen hem mogen koersen in de zesdaagse."

   

  Otto Vergaerde: "Ik supporter graag voor de underdogs. Toen ik klein was, had ik het wel voor de Australiër Scott McGrory. Als 4e viel hij dan net naast het podium (in 2005 met Robert Bartko, red)."

   

  Jules Hesters: "Als rasechte Gentenaar supporter je natuurlijk ook voor een Gentenaar: Iljo Keisse. En nu is hij plots een collega geworden."

  2) Met wie jou zou je de zesdaagse een keer willen rijden?

  Fabio Van den Bossche: "Het zou een droom zijn om met Iljo de zesdaagse te kunnen rijden. Zeker omdat ik zo naar hem heb opgekeken."

   

  Otto Vergaerde: "Die vraag is snel beantwoord: met Iljo natuurlijk. Hij is de publiekslieveling en de Keizer van het Kuipke. Maar goed: ik wil me vooral amuseren in de zesdaagse. Op de weg koers ik al met genoeg druk."

   

  Jules Hesters: "Iljo en ik zouden een complementair duo vormen: ik ben snel, hij heeft een grote motor. En een echt Gents koppel zou het nog mooier maken (lacht)."

  3) Wat was jouw grootste prestatie op de weg dit seizoen?

  Fabio Van den Bossche (Sport Vlaanderen - Baloise): "Op mijn 20e was ik de jongste deelnemer in de Ronde van Vlaanderen, maar ik ben vooral trots op mijn 10e plaats in de slotrit van de Ronde van Tsjechië. Daar heb ik mezelf ontdekt op een zwaarder parcours. Het mag al eens wat langer bergop gaan, heb ik gemerkt."

   

  Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix): "Ik heb dit seizoen niet voor eigen rekening kunnen rijden, dat was ook mijn rol niet. Daarom kies ik voor de Ronde van Vlaanderen met onze kopman Mathieu van der Poel. En het feestje achteraf mocht er ook zijn (lacht)."

   

  Jules Hesters (belofteploeg EFC-L&R-Vulsteke): "Omdat ik niet naar de Spelen trek, ga ik me vooral volgend jaar op de weg richten bij mijn nieuwe ploeg BEAT Cycling Club. Daarna combineer ik weer met de piste, met als grote doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs."

  Wie zijn de toekomstige hoofdrolspelers in Gent?

  Fabio Van den Bossche (20): brons in het omnium op het EK voor beloften.

  Otto Vergaerde (26): voormalig Europees kampioen in de scratch.

  Jules Hesters (22): Europees beloftekampioen afvalling.