Silvan Dillier komt Mathieu van der Poel bijstaan bij Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix wordt na BMC en AG2R de 3e profploeg van de 30-jarige Silvan Dillier.

Mathieu van der Poel zal volgend seizoen nog wat beter omringd worden in de eendagskoersen. Eerder werd al onder meer Jasper Philipsen aangekondigd, nu is ook de overstap van Silvan Dillier officieel.

Silvan Dillier reed de voorbije 3 seizoenen voor AG2R, waarvoor hij onder meer tweede werd in Parijs-Roubaix. Maar nu heeft hij beslist om nieuwe oorden op te zoeken.

 

"Dillier brengt ons aanzienlijke ervaring bij", klinkt het in een persbericht van de ploeg van de Roodhoofts.

 

De Zwitser kondigde het nieuws van zijn overstap naar Alpecin-Fenix op zijn eigen Twitteraccount aan door middel van een wedstrijd. "Velen hadden juist geraden wat mijn nieuwe ploeg zou worden. Ik ben superenthousiast voor volgend jaar. Laat dat nieuwe hoofdstuk maar komen!" 

 

Alpecin-Fenix blijft volgend seizoen op ProContinentaal niveau actief, maar het hoeft als winnaar van de Europe Tour niet meer te bedelen voor uitnodigingen voor de verschillende WorldTour-wedstrijden.