Nederland rouwt om Eredivisie-recordhouder Pim Doesburg

  Pim Doesburg is een clubicoon van Sparta Rotterdam.

  In Nederland is voormalig doelman Pim Doesburg op 77-jarige leeftijd overleden. Doesburg speelde in de jaren 60, 70 en 80 liefst 687 wedstrijden in de Eredivisie en is daarmee recordhouder in de Nederlandse 1e klasse.

  Pim Doesburg stond 471 competitiewedstrijden onder de lat bij Sparta en nog eens 264 bij PSV. Hij bewaakte in zijn lange carrière ook 8x het doel van Oranje. Bij zijn debuut voor het Nederlands elftal was de Rotterdammer al 36 jaar oud.

   

  Met PSV werd Doesburg in 1986 en 1987 landskampioen. Eerder had hij in 1966 al de KNVB-beker gewonnen met Sparta. Doesburg stopte pas op zijn 43e als doelman. Na zijn actieve loopbaan werkte hij als keeperstrainer bij Sparta, Feyenoord en Oranje. Hij trainde 18 jaar de doelmannen van Feyenoord en werkte tussen 1990 en 2000 met de internationals van het Nederlands elftal.

   

  Doesburg werd in 1988 tijdens het 100-jarige bestaan van Sparta benoemd tot Lid van Verdienste. Na het trieste nieuws heeft Sparta de vlaggen op het Kasteel halfstok gehangen.

   

  Sparta voetbalt zondag met rouwbanden als ADO Den Haag op bezoek komt. Voor die wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen voor een van de grootste Spartanen uit de geschiedenis van de club uit Rotterdam.