Mogen tennissers Australië wel binnen voor de Australian Open?

  Wordt er in 2020 getennist in Melbourne?

  Er staan nog altijd veel vraagtekens bij het begin van het nieuwe tennisseizoen en dan vooral bij de Australische toernooien die traditioneel plaatsvinden in de aanloop naar de Australian Open. Want mag iedereen Australië wel binnen?

  Het plan was om tegen medio december meer dan 500 spelers te laten aankomen in de Australische deelstaat Victoria, waar de toernooien die oorspronkelijk voorzien waren in Sydney, Brisbane, Perth, Hobart, Adelaide en Canberra zouden plaatsvinden.

   

  Bij aankomst moeten de spelers eerst 2 weken in quarantaine gaan in hun hotel, maar ze zouden wel toegang hebben tot enkele courts. Na de voorbereidingstoernooien zouden de tennissers in Melbourne, de hoofdstad van Victoria, de Australian Open kunnen afwerken.

   

  Bij vertraging van de aankomst van de spelers zou het hele toernooischema in de problemen komen, de eerste toernooien gaan immers begin januari van start. "We begrijpen dat het seizoensbegin onzeker is. We werken zo hard mogelijk om de best mogelijke kalender aan te bieden", aldus de ATP.

  De Australian Open is een belangrijk evenement, maar een derde golf vermijden is nog belangrijker.

  Daniel Andrews, eerste minister van Victoria

  "Tijdens gesprekken met Tennis Australia in de afgelopen 24 uur hebben we vernomen dat er nieuwe moeilijkheden opgedoken zijn rond de voorziene aankomstdata van de spelers en hun staf in Australië", laat ATP in een mededeling aan de spelers weten.

   

  Volgens de Slovaak Lukas Lacko (ATP-193) zouden er geruchten zijn in het circuit dat tennissers geen groen licht zouden krijgen om in december naar Australie te reizen. Melbourne is hard getroffen door de tweede coronagolf en heeft nog maar pas een tweede lockdownperiode achter de rug.


  "De Australian Open is een enorm evenement waar we allemaal van houden, maar dat er komt in een periode waarin de wereld in crisis is", zegt Daniel Andrews, de eerste minister van de staat Victoria, waar Melbourne gelegen is. "Het is een belangrijk evenement, maar een derde golf vermijden is nog belangrijker."