Liverpool verlaat na 70 jaar het vertrouwde Melwood voor nieuw trainingscomplex

  Melwood lag midden in een woonwijk.

  Liverpool heeft na 70 jaar afscheid genomen van zijn vaste trainingscentrum in Melwood. Het neemt nu zijn intrek in een hypermodern complex in Kirkby.

  Op Melwood zijn de afgelopen 70 jaar tientallen Liverpool-legendes geboren, van Steven Gerrard tot Michael Owen. Maar nu verhuist de club voor zijn trainingen naar en nieuwe centrum in Kirkby, dat zo'n 56 miljoen euro heeft gekost.

   

  "Ik zit met gemengde gevoelens", zegt Liverpool-coach Jürgen Klopp. "Enerzijds ben ik blij dat we naar Kirkby trekken maar om eerlijk te zijn ben ik ook triest om Melwood te moeten verlaten. Maar het is voor het beste. Kirkby wordt top."

  Voorstelling van het nieuwe trainingscentrum