Joachim Löw mag aanblijven als Duitse coach na crisisberaad op luchthaven

  Joachim Löw werkt al 16 jaar in de trainersstaf van Duitsland, sinds 2006 is hij bondscoach.

  Joachim Löw blijft ook na de 6-0-vernedering in Spanje bondscoach van de Duitse nationale ploeg. Daarover zijn bondsvoorzitter Fritz Keller, technisch directeur Oliver Bierhoff en Löw zelf het eens geraakt tijdens een crisisbijeenkomst op de luchthaven van München. Een ontslag is niet aan de orde.

  Die Mannschaft leed gisteren in Sevilla in de Nations League haar grootste nederlaag in 89 jaar. Ondanks die pandoering mag Löw, sinds 2006 bondscoach, voortdoen richting het EK van volgend jaar. Het contract van de 60-jarige trainer, loopt nog tot het WK van 2022.

   

  Na de match in Spanje liet Oliver Bierhoff al optekenen dat Löw niet hoeft te vrezen voor zijn baan. "We geloven in hem, daar verandert deze nederlaag niets aan", zei de technisch directeur van de Duitse bond (DFB) bij de Duitse openbare omroep ARD.

   

  "We moeten dit nu verwerken. Dat zal enige tijd in beslag nemen. Op de een of andere manier is alles verkeerd gegaan. Ik hoop dat dit eenmalig is. We moeten hieruit leren."