Digitale tifo van vermiste Théo Hayez tijdens België-Denemarken voor nieuwe tips

  De toen 18-jarige Théo Hayez verdween 1,5 jaar geleden in Australië. Child Focus en de KBVB willen nieuwe tips aanbrengen.

  Vanavond tijdens België-Denemarken zal geen publiek te zien zijn in de tribune in Leuven, maar wel een digitale tifo van Théo Hayez. De toen 18-jarige jongeman verdween 1,5 jaar geleden in Australië. De actie van Child Focus en de Belgische Voetbalbond (KBVB) moet nieuwe informatie of getuigenissen opleveren. Dat meldt Child Focus.

  Vanwege de coronamaatregelen zal het Nations League-duel tussen de Rode Duivels en Denemarken, dat om 20.45u wordt afgetrapt, alweer zonder fans plaatsvinden.

   

  Child Focus en de ouders van Théo grijpen die gelegenheid aan om in samenwerking met parket, politie en de KBVB een bijzondere oproep te doen in de zoektocht naar nieuwe informatie of getuigen. 

   

  Tijdens minstens 1 helft van de Nations League-match zal met "video mapping"-technologie een digitale tifo van Théo verschijnen in de tribunes. "Als een van de sterkste Belgische merken trekken de Rode Duivels veel aandacht en we hopen dat die zal helpen om een nieuw licht te werpen op de zoektocht naar Théo Hayez", legt Hedeli Sassi, coördinator sociale projecten bij de KBVB, uit.

   

  Child Focus dankt voor de actie ook De Vloer, het communicatiebureau dat met de KBVB samenwerkt en dat het idee aanbracht en uitwerkt. "Deze periode waarin we allemaal vrienden en familie moeten missen, biedt voor ons de kans om dat gevoel te onderstrepen en aan te tonen hoe levensbelangrijk het is om antwoorden te vinden", zegt Heidi De Pauw, CEO van Child Focus.

   

  "Vandaag doen we dat voor Théo, maar zijn geval is niet uniek. Iedereen kan helpen door elke oproep te bekijken en mee een oogje in het zeil te houden."

   

  Théo Hayez verdween op 31 mei 2019. Hij werd voor het laatst gezien, toen hij om 23 uur de Cheeky Monkey's Bar in Byron Bay verliet. Anderhalf jaar later is er nog steeds geen bruikbaar spoor gevonden.