Ga naar de inhoud

Veldrijders en entourage moeten voortaan negatieve coronatest voorleggen voor cross

De Belgische wielerbond heeft het coronaprotocol voor veldritten strenger gemaakt. Veldrijders moeten vanaf 28 november een negatieve coronatest kunnen voorleggen als ze willen starten in een cross. 

Ook de entourage van de renners, de wedstrijdjury en de aanwezige media zullen moeten kunnen aantonen dat ze coronavrij zijn.

 

De UCI geeft in haar wedstrijden de voorkeur aan de meer betrouwbare PCR-test. Voor de Belgische wielerbond volstaat een antigeen- of sneltest.

 

Verder besliste de Belgische wielerbond ook de opstelling in de start- en oproepzone aan te passen om meer afstand te creëren tussen de verzorgers. 

 

Ook in de materiaalpost worden er minder mecaniciens toegelaten om een betere spreiding te voorzien. De eerste 30 renners op de UCI-ranking hebben nog recht op 2 mecaniciens, de anderen op 1.

 

Er werd ook beslist dat eliterenners zonder contract niet meer mogen van start gaan in de veldritten. 

 

Welke renners blijven wel welkom? Al wie in de top 50 staat van de UCI-ranking, renners die lid zijn van officiële wielerteams en renners die een contract van meer dan 100 euro hebben gesloten met de organisatie van de veldritten.

Strengere coronamaatregelen in het veldrijden vanaf 28 november