Mercedes-baas gaat snel praten met Lewis Hamilton over nieuw contract: "Niet onze favoriete dag"

  Lewis Hamilton en Mercedes-chef Toto Wolff vormen een gouden team.

  Mercedes-teambaas Toto Wolff snijdt over een paar dagen de contractonderhandelingen met wereldkampioen Lewis Hamilton aan. "Lewis is nu wel nog duurder geworden", beseft hij. 

  De huidige verbintenis tussen Mercedes en Lewis Hamilton loopt af op het einde van dit seizoen. Hoog tijd om te onderhandelen dus.

   

  "We geven het een paar dagen en dan gaan we erover praten", vertelt Toto Wolff aan de BBC. "Eerst wilden we de wereldtitel veroveren."

   

  "Lewis is nu wel nog duurder geworden", knipoogt Wolff. "Onze relatie gaat zoveel verder dan alleen de zakelijke kant, het is gebaseerd op vriendschap, op vertrouwen."

   

  "We houden beiden niet van de dag waarop we gaan onderhandelen. Dat is het enige moment waarop we niet dezelfde belangen hebben. De beste deal is als beide partijen niet helemaal tevreden van tafel gaan."  

   

  Volgens Wolff is het een kwestie van tijd tot de handtekeningen worden gezet. "Maar ik ga er geen druk op zetten door te zeggen dat we voor de race in Bahrein of in Abu Dhabi het nieuwe contract willen aankondigen. Als het rond is, dan is het rond."

   

  De Oostenrijkse teambaas zinspeelde zelf ook op een langer verblijf bij Mercedes. Het gerucht ging dat Wolff zou gaan stoppen. "Lewis houdt van racen en van de competitie, net als het team en ik. Ik zie ons dus nog wel een jaar doorgaan. En daarna hebben we die enorm uitdagende veranderingen van de regels voor 2022."

  We houden beiden niet van de dag waarop we gaan onderhandelen. Dat is het enige moment waarop we niet dezelfde belangen hebben.

  Toto Wolff

  Lewis Hamilton en teambaas Toto Wolff kunnen het goed met mekaar vinden.

  Lewis Hamilton zelf wil graag voort met Mercedes (om alleen recordhouder te worden met 8 wereldtitels). Op dit moment is hij met zo'n 40 miljoen euro per seizoen de best betaalde coureur in de Formule 1.

  De 94 zeges van Lewis Hamilton op een plaatje: van 10 juni 2007 t/m afgelopen zondag.