Haaland hoeft dan toch niet meer in quarantaine van Noorwegen

Erling Haaland zal zaterdag dan toch kunnen spelen met Dortmund. De Noorse autoriteiten hadden hun internationals eerst verplicht tot een quarantaine na een positief coronageval, maar versoepelen nu die maatregel. Ook Simen Juklerød (Antwerp) mag zijn vaderland verlaten.

Na een positieve test van de Noorse international Omar Elabdellaoui had het ministerie van Volksgezondheid de hele selectie in quarantaine geplaatst, waardoor onder meer de interland tegen Roemenië geschrapt moest worden.

 

Maar die maatregel had er ook voor gezorgd dat heel wat spelers die in het buitenland actief zijn niet zouden kunnen aantreden bij hun club. Onder meer Erling Haaland, maar ook Antwerp-speler Juklerød. Bovendien leerde een onderzoek dat de gedupeerde spelers weinig nauw contact hadden met hun besmette collega.

 

Dortmund, de club van Haaland, schreeuwde moord en brand en krijgt nu zijn zin. De internationals die niet in Noorwegen spelen, mogen naar hun club terugkeren, al moeten ze wel nog wat langer binnen blijven. Haaland zal zaterdag dus wellicht gewoon kunnen spelen tegen Hertha Berlijn.