Een jaar na akelige val keert Gerben Thijssen terug naar Kuipke: "Met bang hartje"

  Gerben Thijssen zet zich schrap voor de Snelste Ronde.

  Gerben Thijssen (22) heeft zijn angsten overwonnen. Vorig jaar kwam hij zwaar ten val tijdens de Gentse Zesdaagse. Vandaag keerde de jonge sprinter voor het eerst terug naar de plaats van het onheil. "Een heel raar gevoel", zei Thijssen toen hij weer rondjes had gedraaid in het Kuipke.

  "Toch wat angst"

  De Gentse Zesdaagse begon vorig jaar dramatisch. Na een botsing smakte Gerben Thijssen tegen de piste. De jonge pistier brak niet alleen ribben en zijn sleutelbeen, hij liep ook 3 kleine hersenbloedingen op.

   

  Een jaar later keerde Thijssen terug naar de plaats van het onheil. In het Kuipke nam hij deel aan de Snelste Ronde, een alternatief voor de afgelaste Zesdaagse dit jaar.

   

  "Het is een heel raar en speciaal gevoel om hier weer te staan. De eerste 5 rondjes heb ik met een bang hartje gereden", vertelt de 22-jarige renner aan Sporza. "Tijdens de baanronde zelf had ik ook wat angst, maar ik ben er wel vol voor gegaan."


  Een half jaar geleden was Thijssen nog niet klaar voor een terugkeer. "Neen. En zelfs vandaag was het op het nippertje", zegt de sprinter van Lotto-Soudal.

   

  "Ik vond het wel erg belangrijk om opnieuw rondjes te rijden in het Kuipke. Het helpt me om een punt te zetten achter de zware periode."


  "Zes maanden lang heb ik aan mijn revalidatie gewerkt. Ik moest alles opnieuw leren. Dat proces kan ik nu afronden."

  Zes maanden lang heb ik aan mijn revalidatie gewerkt. Ik moest alles opnieuw leren. Dat proces kan ik nu afronden.

  Gerben Thijssen

  "Met de fiets gekomen"

  Zijn vriendin en wielrenster Shari Bossuyt was er vanmiddag bij in het Kuipke. 


  "Ik ben vanochtend vanuit Bellegem, waar Shari woont, met de fiets naar Gent gereden", legt Gerben Thijssen uit. "Het hielp me om rustig te blijven en nog niet te veel aan de piste te denken."


  "Straks ga ik wel met de auto terug", lacht Thijssen. "10 dagen na de Vuelta hoef ik me ook nog niet zwaar in te spannen."

  "Zesdaagse winnen blijft mijn droom"

  Vanaf nu wil Gerben Thijssen alleen maar vooruitblikken. Naar de Zesdaagse van volgend jaar?

   

  "Ik twijfel nog, maar het is altijd een droom geweest om hier te winnen", antwoordt hij. "In een vol Kuipke wel te verstaan, want zonder publiek werkt het hier niet."


  Vorig jaar stond Thijssen aan de start met Moreno De Pauw. De fietsende raket is er ondertussen mee gestopt.

   

  "Dan ga ik wellicht een duo vormen met iemand uit de ploeg", denkt Thijssen. "Jasper De Buyst of Roger Kluge bijvoorbeeld. Dat zou mooi zijn."

  Vorig jaar stond Gerben Thijssen aan de start met Moreno De Pauw.

  Kijk vanaf morgen naar de Snelste Ronde

  De Gentse Zesdaagse gaat dit jaar helaas niet door, maar als alternatief kunt 6 dagen wel naar de Snelste Ronde kijken. Wie zet de scherpste chrono neer? 

   

  Fabio Van den Bossche, goed voor brons op het EK voor beloften in het omnium, bijt morgen de spits af. Daarna is het aan Kenny De Ketele, Otto Vergaerde, Iljo Keisse, Jules Hesters en Gerben Thijssen.

   

  Bij de vrouwen gaat het tussen Shari Bossuyt, Julie De Wilde en Lotte Kopecky. Zondagmiddag kent u de winnaar en de winnares.