Emotionele Hamilton: "Mijn hele leven heb ik hier heimelijk van gedroomd"

  Lewis Hamilton heeft zijn zevende wereldtitel beet en evenaart zo het record van legende Michael Schumacher. "Droom het onmogelijke", luidt het advies van de Formule 1-coureur.

  "Dit gaat veel verder dan onze dromen"

  "Ik ben een beetje sprakeloos", zei de 35-jarige Lewis Hamilton na zijn overwinning in Turkije die hem een 7e wereldtitel oplevert. 

   

  "Hier droomden we van toen we jong waren en naar de GP's keken. Dit gaat veel verder dan onze dromen. Droom het onmogelijke, dat is zo belangrijk voor kinderen."

   

  "Luister niet naar diegenen die zeggen dat je iets niet kan bereiken. Je moet ervoor werken, het najagen en nooit opgeven of jezelf in twijfel trekken. Mijn hele leven heb ik hier heimelijk van gedroomd." 

   

  "Ik herinner me dat ik aan het kijken was hoe Michael Schumacher al die WK's won. Eén, twee of drie wereldtitels behalen is al zo moeilijk. Zeven is onvoorstelbaar. Er staat geen limiet op wat we samen kunnen doen, ik en dit team."

   

  Hamilton bedankte Mercedes, waarmee hij tot dusver zes wereldtitels veroverde. 

   

  "Ik wil al onze jongens hier en in onze fabrieken bedanken", verklaarde de emotionele Brit. "Ik zou hier niet staan als ik niet bij dit team was terechtgekomen. De reis die we hebben afgelegd, is monumentaal. Ik ben zo trots."

  Hamilton bedankt iedereen op Twitter

  Na een schuiver van ploegmaat en rivaal Valtteri Bottas in de eerste bocht was de zevende wereldtitel al een feit voor Lewis Hamilton. In een reactie op Twitter bedankt hij iedereen die hem bleef steunen.

   

  "7 keer wereldkampioen. Wow", schrijft Hamilton. "Dit is voor iedereen die me altijd bleef steunen. Voor mijn ongelooflijke familie. Ik ben eeuwig dankbaar voor jullie onvoorwaardelijke liefde, opofferingen en steun."

   

  "Ik draag dit van harte op aan jullie allemaal. Ik hoop dat ik jullie vandaag trots heb gemaakt. Jullie zijn er altijd geweest bij elke stap in mijn carrière. Deze is voor jullie."

   

  "Ik draag dit ook op aan al mijn dichtste vrienden die dit uitdagende seizoen draaglijker hebben gemaakt door voortdurend mijn geest vrij te maken. Bedankt, zonder jullie was dit jaar zoveel moeilijker geweest."

   

  "Aan elke rivaal die me heeft gepusht om te blijven groeien en beter te worden: bedankt! Dit deel ik ook met jullie."


  "Last but not least: ons meest geweldige team, Mercedes. We zijn in de loop der jaren samen gegroeid. Bedankt, en ik deel dit met ieder van jullie, vooral met Niki (Lauda, red). We missen jou elke dag."

  Een emotionele Hamilton viert zijn 7e wereldtitel

  En wat dacht u van deze statistieken?