Openhartige Kyrgios over pauze: "Ik had geen verlangen meer om te spelen"

  Kyrgios speelde al sinds februari geen wedstrijd meer.

  Woelwater Nick Kyrgios is al eventjes niet meer op een tenniscourt te zien. De coronacrisis hakte mentaal zwaar in op de Australiër, die van de gelegenheid gebruik maakte om een sabbatjaar in te lassen: "Het slorpte veel van mijn energie op."

  Kyrgios speelde zijn laatste wedstrijd in februari op het hardcourt van Acapulco in Mexico. Daarna besloot de huidige nummer 45 van de wereld thuis in Australië te blijven, in plaats van het seizoen verder te zetten in Europa en Noord-Amerika.

   

  De 25-jarige Kyrgios, die al vaker sprak over zijn haat-liefde-verhouding met de tennissport, vertelt in een openhartig interview dat hij al lang speelde met het idee van een sabbatjaar. De intrede van de coronacrisis bracht hem een goede gelegenheid om het tennisracket even links te laten liggen. 

  "Het had een negatieve impact op mijn leven"

  "Na gesprekken met mijn psychiater dacht ik dat het tijd was om er een tijdje tussenuit te gaan. Ik kan niet meer kijken naar de tennisbaan. Ik had geen verlangen meer om te spelen, ik vond geen motivatie, ik had geen zin meer om te verbeteren."


  "Ik haspelde gewoon mijn routine-oefeningen af", gaat Kyrgios verder. "Het maakte me niet gelukkig. Het slorpte vooral veel van mijn energie op en dat had echt een negatieve impact op mijn leven."


  Voor Kyrgios is de coronacrisis dus een geluk bij een ongeluk. "De timing was in dat opzicht ideaal voor mij. Ik kon volledig resetten en op de plekken verblijven waar ik het liefst ben. Ik kon terug thuis zijn en rondhangen in de buurt." 

  Kyrgios zijn haat-liefde-verhouding met het tennis is niet onbekend.

  In het verleden liet Kyrgios al optekenen dat hij rond de leeftijd van 27 zijn racket aan de haak wilt hangen. Al  laat hij nu uitschijnen dat hij nog wel een tijdje langer zal doorgaan. "Ik voel dat ik nog veel meer in de tank heb", vertelt hij.


  "Als ik wil, kan ik zeker nog langer doorgaan. We zullen wel zien. Ik zou evengoed morgen kunnen stoppen, je weet niet wat er allemaal kan gebeuren. Op dit moment zal ik er zeker geen datum op plakken", besluit Kyrgios.

  Stoppen op mijn 27e? Ik voel dat ik nog veel meer in de tank heb, maar je weet niet wat er allemaal kan gebeuren.

  Nick Kyrgios

  Thuis in Australië voelt Kyrgios zich terug in zijn sas: