De Bruyne: "Op Wembley startte ik met blessure, maar dat was mijn keuze"

  Kevin De Bruyne op training bij de Duivels.

  De Rode Duivels ontvangen Engeland morgenavond in Leuven. Het stadion van Oud-Heverlee Leuven is net wat meer bescheiden dan Wembley. Daar verloren de Rode Duivels vorige maand de heenmatch. Zijn ze uit op revanche? "Dat is een groot woord, we willen het gewoon beter doen en de drie punten pakken", vertelt Kevin De Bruyne.

  De Rode Duivels liepen vorige maand in Engeland tegen een nederlaag aan. "Je moet aanvaarden dat je matchen verliest, maar we willen het nu gewoon beter doen", antwoordt De Bruyne nuchter op de vragen over revanche. "We willen een goeie match spelen en punten pakken."

   

  "Op Wembley waren wij trouwens beter in de eerste helft, maar Engeland zal natuurlijk vooral naar die tweede helft kijken." De Engelsen missen morgen behoorlijk wat spelers. Ruiken de Belgen hun kans? "Ik denk dat de Engelse ploeg - net als België - goed genoeg is om de blessures op te vangen. We spelen morgen hoe dan ook tegen een sterke ploeg."

   

  "Wij hadden in die heenmatch ook veel geblesseerden." Kevin De Bruyne moest in Engeland ook geblesseerd van het veld. "Eigenlijk was ik al geblesseerd aan die match begonnen", verklapte hij. "Maar ik probeerde toch te spelen omdat er zoveel afwezigen waren. Achteraf bekeken was dat misschien niet zo slim, maar het was mijn keuze."

   

  Wat vond Manchester City-trainer Pep Guardiola van die keuze? “Twee dagen voor die match hadden we een scan genomen, maar eigenlijk was daar nog niet veel op te zien. Dat was net na een training. Het leek wel oké, maar op een scan twee dagen na de match kon je wel verschillende kleine blessures zien. Goed, die beslissing is toen hier genomen. Het heeft de blessure ook niet erger gemaakt. Die eerste scan was gewoon niet duidelijk."

   

  De Belgen kunnen de Final 4 van de Nations League nu wel al ruiken. "Met 4 op 6 is het normaal wel voor ons. Maar de matchen moeten altijd gespeeld worden. Het is ook heel moeilijk om daar al naar uit te kijken want die Final 4 is pas volgend jaar in oktober. Daar zitten nog 50 matchen, 3 of 4 bekers en een EK tussen. Ik wil nu gewoon deze matchen goed spelen en ons kwalificeren."

  Het is heel moeilijk om al uit te kijken naar de Final 4. Dat is pas volgend jaar in oktober. Daar zitten nog 50 matchen, 3 of 4 bekers en een EK tussen.

  Martinez leidt 50e match: "Een mijlpaal, we hebben veel meegemaakt"

  Martinez viert tegen Engeland een jubileum. Het wordt zijn 50e wedstrijd als bondscoach. "Dat is toch een mijlpaal in het internationale voetbal. Op clubniveau bereik je dat aantal op pakweg een seizoen, maar als bondscoach duurt dat toch een hele poos. We hebben veel meegemaakt. Het is een erg mooi moment, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die de afgelopen 4 jaar betrokken was bij de Rode Duivels."

   

  "Als ik er 1 wedstrijd moet uitkiezen die me het meest is bijgebleven? Voor mij is de energie in de kleedkamer daarin doorslaggevend. De wedstrijd tegen Japan op het WK bezorgt me de grootste glimlach als ik eraan terugdenk."

   

  Wat moeten de Rode Duivels anders doen dan in de heenmatch? "We hadden de eerste helft onder controle en hadden ook voldoende kansen, maar na de rust verloren we onze grip op de match. Morgen moeten we voor 90 minuten controle gaan."

   

  Zal dat met Romelu Lukaku zijn? "We zijn heel tevreden met de manier waarop hij getraind heeft. Ik ben er positief over, al is er nog steeds een kleine twijfel want hij moet nog aansluiten bij de groep. Ook Doku, Dendoncker en Boyata worden nog extra geëvalueerd. Eden Hazard? Op dit moment is hij nog positief, dus zal hij niet beschikbaar zijn.”