Argentinië schrijft geschiedenis en wint voor het eerst van All Blacks

  Nico Sanchez sloopte in zijn eentje de drievoudige wereldkampioen.

  Het Argentijnse rugbyteam heeft voor het eerst in zijn geschiedenis van Nieuw-Zeeland kunnen winnen. Op het Tri Nations-toernooi trok Nicolas Sanchez met een monsterprestatie zijn team over de streep tegen de drievoudige wereldkampioen: 25-15.

  In Sydney troffen Argentinië en Nieuw-Zeeland elkaar op de derde speeldag van het Tri Nations, het belangrijkste jaarlijkse landentoernooi op het Zuidelijk halfrond. Voor Argentinië werd het een historische partij, want bij de 30e onderlinge confrontatie wist het voor het eerst de All Blacks te verslaan

   

  Wereldkampioen Zuid-Afrika is er door de coronacrisis dit jaar niet bij, waardoor Nieuw-Zeeland, de nummer 2 van de wereld, favoriet is voor de eindzege. Op speeldag 1 versloegen de All Blacks gemakkelijk rivaal Australië (43-5), de nummer 6 van de wereld, maar vorige week namen de Wallabies revanche (22-24). Het was de eerste nederlaag voor Nieuw-Zeeland sinds het WK in 2019.

   

  Tegen de Argentijnen moest de All Blacks de rug dus rechten, maar ene Nicolas Sanchez had andere plannen. De fly-half van Argentinië had een begenadigde dag en loodste zijn land naar een historische zege: 25-15. Met 1 try, 1 conversie en 6 penalty's nam hij alle punten voor zijn rekening. De zorgen bij de All Blacks worden zo opnieuw wat groter.

  Wat is het Tri Nations-toernooi?

  Het Tri Nations is één van de belangrijkste landentoernooien in het rugby. Het jaarlijkse toernooi brengt de beste drie landen van het Zuidelijk halfrond samen. 

   

  In 2012 werd het format echter aangepast: een vierde team werd toegevoegd en de naam werd veranderd naar Rugby Championship. Door corona werd er dit jaar echter teruggegrepen naar de drielandenformule, nadat Zuid-Afrika zich afmeldde.

  Bekijk hier de hoogtepunten:

  Nieuw-Zeeland is groot in de nederlaag: