Youri Tielemans: "Revanche tegen Engeland om grapjes van ploegmaats te vermijden"

  Een ontspannen Youri Tielemans op de persbabbel van de Rode Duivels.

  Youri Tielemans (23) oogstte lof voor de manier waarop hij de Rode Duivels tegen Zwitserland op sleeptouw nam in de tweede helft. "Ik probeer elke interland belangrijker te worden voor de Belgische ploeg", zegt hij daar zelf over. "En zondag wil ik revanche nemen tegen Engeland."

  "Ga me geen ancien noemen, maar voel me wel volledig deel van de groep"

  Hij is nog altijd maar 23 jaar, maar Youri Tielemans toonde zich in de match tegen Zwitserland als een echte leider op het veld. Hij viel in in de tweede helft en vuurde zijn ploeg stevig aan. 

   

  "Dat zit gewoon in mijn spel", verklaart Tielemans. "Zeker als middenvelder moet je je ploeg proberen opjagen. Het kan in een leeg stadion de andere ploeg ook afschrikken. Ik wilde spelers die een mindere eerste helft hadden gespeeld ook vertrouwen geven. Dat lukte en dat verbaast me niet, maar ik ben daar wel positief over."

   

  Youri Tielemans maakt intussen toch al 4 jaar deel uit van het nationale elftal. Hoe kijkt hij daar zelf naar? 

   

  "Ik ga me geen ancien noemen, maar ik voel me wel volledig deel van de groep. Ik probeer elke interland het beste van mezelf te geven en elke interland belangrijker te worden voor de ploeg. Ik voel ook dat ik elke match met de Rode Duivels evolueer als speler."

  Ik voel dat ik elke match met de Duivels evolueer als speler.

  Youri Tielemans

  "Winnen zodat ik de plaagstootjes kan geven in de kleedkamer van Leicester"

  Zondag volgt met Engeland de volgende opdracht voor de Duivels. De heenmatch verloren ze met 2-1. 

   

  Tielemans: "We willen iets rechtzetten en revanche pakken. We hadden toen de eerste helft de volledige controle over de match, maar daarna stopten we plots met voetballen. Het zal een interessante wedstrijd worden, net zoals die tegen Denemarken. De Nations League blijft een trofee die we willen winnen."

  Al onze namen op het veld geeft sommige Engelsen zelfs het water in de mond.

  Youri Tielemans

  Maar er is nog een reden waarom Tielemans revanche wil nemen. Hij wil de plaagstoten van z'n ploegmaats bij Leicester City (momenteel de fiere leider in de Premier League) zien te vermijden. 


  "Dat is inderdaad ook een reden", lacht hij. "Dan kan ik de plaagstootjes eens geven in de kleedkamer in plaats van andersom. Er is overigens wel heel veel respect voor de Duivels. Iedereen vindt het een zeer goede ploeg. Al onze namen op het veld geeft sommige Engelsen zelfs het water in de mond. Ze vinden het ook opvallend dat we echt een vriendengroep zijn. Het is heel leuk."


  Wie is de ergste grappenmaker bij Leicester, wilde een Britse journalist nog weten. Jamie Vardy? "Hij is er zeker een, maar hij is niet de ergste. Maar ik ga je niet vertellen wie dat wel is", besluit Tielemans met een kwinkslag.

  Zondag 50e match onder Roberto Martinez

  De match tegen Engeland zal de 50e zijn onder de hoede van Roberto Martinez. "Hij heeft een heel grote rol in mijn evolutie gespeeld, want het is onder hem dat ik 4 jaar geleden bij de Duivels ben gekomen", zegt Tielemans.

   

  "Ons verhaal is alleen maar positief. Hij is er altijd voor ons, ook als we niet in Tubeke zijn. Dat geeft heel veel vertrouwen aan spelers, vooral ook bij nieuwkomers of jongens die niet altijd spelen. Het is ook een heel fijne mens, je kan met hem goed babbelen over familie en andere zaken."

  Zondag staat bondscoach Roberto Martinez voor de 50e keer langs de lijn bij de Belgen.