Mentalist Uri Geller "dwingt" Mitrovic tot misser en maakt zo "fout" van 24 jaar geleden goed

  Uri Geller: "Ik geloof in mijn krachten. Hij gaat missen!"

  Schotland is er voor het eerst sinds 1996 weer bij op een EK voetbal. Bijna een kwarteeuw geleden zorgde Uri Geller er met een "mind trick" voor dat de Schotse aanvoerder Gary McAllister zijn penalty miste. Nu heeft hij het met een soortgelijke truc goedgemaakt bij de Schotten.

  Uri Geller verwierf wereldfaam met zijn truc waarbij hij naar eigen zeggen met zijn verstand lepels kan ombuigen. Maar de Britse Israëliër heeft veel meer pijlen op zijn mentalistenboog (ook al noemt hij zichzelf paranormaal begaafd).

   

  Zo zette hij ten tijde van het EK 1996 zijn krachten in ten dienste van gastland Engeland. Hij claimde dat hij ervoor gezorgd had dat Gary McAllister een penalty zou missen tegen de Engelsen.

   

  Die bewering viel niet in goeie aarde bij de Schotten. En dat heeft Geller nu "goedgemaakt". Hij had nog voor de match aangekondigd dat hij zijn mentale krachten zou aanwenden om Schotland naar het EK te leiden.

   

  Bij de laatste penalty deed Geller er dan ook alles aan om Aleksandar Mitrovic te "beheksen". Met succes. Geller postte het triomfantelijke filmpje (dat mogelijk pas ná de penalty van Mitrovic werd opgenomen, maar wie weet hoe magie werkt) op zijn Twitteraccount. "Yes! Ik hou van jullie, Schotland! Het is ons gelukt!"