F1 en raceklasse voor vrouwen gaan samenwerken: "Altijd uiteindelijke doel"

  De W Series is de hoogste autosportklasse voor vrouwen.

  De Formule 1 en de W Series, de hoogste autosportklasse voor vrouwen, gaan vanaf volgend seizoen nauw samenwerken. In 2021 zal tijdens 8 raceweekenden zowel in de F1 als in de W Series geracet worden. "Ons wereldwijd bereik zal toenemen", zegt de oprichter van W Series Catherine Bond Muir.

  De W Series werd in 2019 opgericht. De titel ging toen naar de Britse Jamie Chadwick. De Brusselse Sarah Bovy (31) maakte deel uit van de competitie als reserverijdster. Dit jaar ging de W Series door het coronavirus niet door.

   

  Volgend seizoen komt er een boost voor de raceklasse voor vrouwen, want er zal een nauwere samenwerking zijn met de Formule 1. Tijdens 8 raceweekends zullen de vrouwen namelijk op dezelfde locatie rondrijden als de mannen. Het is nog niet bekend tijdens welke races dit zal zijn. 

   

  "Toen we beloofden dat de W Series in de toekomst groter en beter zou worden, was de samenwerking met de Formule 1 altijd ons uiteindelijke doel", zegt oprichter Catherine Bond Muir. 

   

  "Het lijdt geen twijfel dat nu de W Series naast en in samenwerking met de Formule 1 wordt gereden ons wereldwijde bereik en onze impact en invloed aanzienlijk zullen toenemen."

  Onze impact zal aanzienlijk groter worden door de samenwerking met de F1.

  Catherine Bond Muir - Oprichter W Series

  De Formule 1 publiceerde onlangs de voorlopige kalender voor volgend jaar. Er staan 23 Grote Prijzen op het programma. Het seizoen begint in maart in Australië, de Belgische GP wordt op 29 augustus gereden.