ATP Finals: Nadal loot Thiem en Tsitsipas, Djokovic treft Medvedev en Zverev

  Nadal en Djokovic in betere tijden (respectievelijk nummer 2 en nummer 1 van de wereld).

  Op de ATP Finals in Londen is er geloot voor de 2 groepen. De 8 deelnemers zijn verdeeld over een groep met nummer 1 Novak Djokovic en nummer 2 Rafael Nadal. De ATP Finals zijn de officieuze wereldkampioenschappen met de beste 8 van het voorbije jaar.

  Djokovic (ATP-1) ontmoet Daniil Medvedev (ATP-4), Alexander Zverev (ATP-7) en Diego Schwartzman (ATP-9). In de groep van Rafael Nadal (ATP-2) zitten verder Dominic Thiem (ATP-3), Stefanos Tsitsipas (ATP-6) en Andrej Roeblev (ATP-8). Roger Federer is ATP-5, maar hij is nog niet fit na een zware blessure/operatie.

   

  Tsitsipas is titelverdediger, een jaar eerder won Zverev. Nadal neemt al voor de 16e keer op een rij deel, een record.

   

  Ook Djokovic is op zoek naar enkele records. Hij sluit het jaar al zeker als nummer 1 af. En dat al voor de 6e keer, een evenaring van het record van Pete Sampras. De Serviër kan de Masters ook voor de 6e keer winnen en ook dat zou een evenaring van het record betekenen. Momenteel is Federer alleen recordhouder met 6 zeges.