Thibau Nys is 18 geworden, zijn geschenk: een nieuw seizoen van DNA Nys

  Thibau Nys in zijn regenboogtrui.

  Op de 18e verjaardag van Thibau Nys, wordt het vierde seizoen van DNA Nys gelanceerd. Het programma zal deze keer niet op tv te zien zijn, maar wel op Sporza.be. Gespreid over de komende weken zijn er 6 afleveringen van telkens 12 minuten. Kijk hier naar de eerste aflevering.

  Seizoen 4 aflevering 1:

  Sven Nys: "Stress bij de start als ik een gouden speld had"

  Seizoen 3 van DNA Nys eindigde met de wereldtitel van Thibau bij de junioren. In de eerste aflevering van seizoen 4, wordt teruggeblikt naar de periode kort daarna. 

   

  Op 8 februari rijdt Thibau in Lille zijn eerste cross in de regenboogtrui. Een nieuwe trui, maar één ding is niet veranderd. "De spelden van mijn rugnummer doe ik als bijgeloof altijd op dezelfde manier op", vertelt hij. 

   

  Waarop papa Sven inpikt: "Ik wou nooit een gouden speld. Die probeerde ik er altijd uit te halen. Als ik toch een gouden speld had, dan ging ik al met heel veel stress naar de start."

   

  Dat is bij Thibau niet het geval en hij wint ook in Lille. Zijn allereerste zege als wereldkampioen.

  Ik wou nooit een gouden speld.

  Sven Nys

  Belofte maakt schuld: te voet naar Scherpenheuvel

  Liam, een vriend van Thibau, had een belofte gemaakt: als Thibau wereldkampioen werd, ging hij te voet naar Scherpenheuvel. 

   

  Belofte maakt schuld, dus in juni is het zover. Met 4 wandelen ze naar Scherpenheuvel (zo'n 20km). "Wat gaan jullie doen als ik Europees kampioen zou worden", grapt Thibau. Zelf wandelt hij niet mee, maar hij fietst hen wel tegemoet.

   

  "Mijn tenen deden toch pijn op het einde, maar dat pakken we erbij",  lacht Liam bij aankomst. "Maar volgende keer doen we toch iets makkelijker, het idee zal alvast niet van mij komen."