Hamilton relativeert geruchten over exit: "Ik wil verder met Mercedes"

  Lewis Hamilton heeft vandaag de geruchten over een eventueel afscheid - die hij zelf gelanceerd had na zijn zege 2 weken geleden in Imola - de kop ingedrukt. De Britse F1-rijder wil bij Mercedes blijven, zei hij op de persconferentie voor de Grote Prijs van Turkije van zondag.

  Na de emotionele overwinning in Italië in de vorige GP liet Hamilton zich ontglippen dat hij niet wist waar hij volgend jaar zou zijn. Hij zag zichzelf misschien nog bij Mercedes, maar daar waren geen garanties voor. En hij had ook interesses buiten de F1.

   

  Teambaas Toto Wolff was er als de kippen bij om die woorden toen te relativeren. De Oostenrijker weet ze aan de emoties en de vermoeidheid.

   

  En vandaag in Istanboel liet Hamilton zelf ook geen enkele twijfel meer bestaan: "Ik wil verder met Mercedes", zei de man die zondag een 7e wereldtitel kan veroveren. HIj zei dat er alleen nog enkele details moeten afgerond worden voor hij zijn contract verlengt.

   

  "Ik zou het team graag helpen in zijn zoektocht naar vernieuwing", klonk het. "Ze willen hun auto's groener en elektrischer maken en daar wil ik bij helpen." 

   

  "We praten er momenteel over en ik heb niet het gevoel dat ik al klaar ben om te stoppen. Ik hou van racen en dat zal niet snel veranderen."

  Ik heb niet het gevoel dat ik al klaar ben om te stoppen. Ik houd van racen en dat zal niet snel veranderen.

  Lewis Hamilton

  "7e titel vervult me met trots, maar is ook boodschap van gelijkheid"

  Als Hamilton zijn 7e wereldtitel verovert, evenaart hij het record van Michael Schumacher. "Ik zou enorm trots zijn om op gelijke hoogte te komen met zo'n icoon." Eerder dit seizoen verbeterde hij al het recordaantal GP-zeges van de Duitser. Schumacher telde er 91, Hamilton zit nu aan 93.

   

  Voor Hamilton past die titel wel in een ruimer plaatje na een moeilijk jaar, niet voor hem, maar voor heel veel mensen. "Het gaat dan om de strijd om gelijkheid. Daar is dit jaar progressie in gemaakt en ik vind het belangrijk dat de mensen - en niet alleen de kinderen - de boodschap meekrijgen dat ze groter moeten dromen dan ze denken dat ze kunnen. En dat niemand hen moet zeggen dat ze er niet mogen voor gaan."