Basketbalclub Okapi Aalst vraagt overheid om "eenmalige substantiële steun"

  Basketbalclub Okapi Aalst beleeft net als heel wat andere sportclubs financieel moeilijke tijden door de coronacrisis. Om het verlies aan inkomsten, onder meer door de afwezigheid van publiek, te compenseren, vraagt Okapi de lokale overheid om steun.

  Vorig weekend startte de competitie in de EuroMillions Basketball League na een gedwongen pauze van 8 maanden. Er wordt achter gesloten deuren gespeeld en teams hebben van de Liga ook de optie gekregen om hun thuismatchen uit te stellen.

   

  Okapi Aalst is een van de clubs die noodgedwongen gebruik maken van die optie. "Tot er financieel betere tijden aanbreken waarin hopelijk op een coronaveilige wijze zal kunnen gespeeld worden met (een deel) publiek en een open horeca", zegt CEO Peter Venneman.

   

   "Ons dossier is klaar om zodra het kan met publiek te spelen. In vergelijking met vele clubs speelt onze kleinere zaal ons natuurlijk parten, maar een bezetting van 40 procent is realistisch", vindtVenneman.

   

  "Bovendien hunkeren onze trouwe supporters en sponsors naar hun wedstrijden in het Forum. Terecht, want zij zijn ons DNA. Dat zal evenwel niet volstaan om dit uitzonderlijke jaar te overleven."

  We rekenen op het stadsbestuur voor een éénmalige substantiële steun om dit moeilijke jaar te overbruggen.

  Okapi-voorzitter Patrick Boterbergh

  Voorzitter Patrick Boterbergh roept het stadsbestuur op om Okapi Aalst financieel te ondersteunen. "We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt in deze coronatijden", klinkt het.


  "Als 70-jarige ambassadeur van de stad Aalst rekenen we daarenboven op een éénmalige substantiële steun van de Stad om dit moeilijke jaar, dat enkel toe te rekenen is aan de pandemie, te overbruggen", zegt hij.


  "Sportief zullen we onze plaats afdwingen dit jaar, maar we moeten kijken naar de langere termijn, waar Okapi Aalst over alle troeven beschikt om een schitterende toekomst te hebben. Maar eerst moet de klip van dit seizoen genomen worden."