Weer geen zege voor De Boer en Oranje, Portugal rekent makkelijk af met Andorra

  Frank de Boer heeft weer niet kunnen vieren met Oranje. De Nederlandse bondscoach kon ook zijn vierde match aan het roer van het nationale elftal niet winnen. Tegen Spanje bleef hij steken op 1-1. Portugal beleefde een makkelijke avond tegen dwergstaat Andorra. En ook Duitsland en Italië wisten te winnen.

  Van de Beek zorgt voor gelijkspel tegen Spanjaarden

  Na een nederlaag en twee gelijke spelen kon De Boer ook de oefenmatch tegen Spanje niet winnen. Hij koos voor een vertimmerde ploeg, maar moest al na 5 minuten beginnen te schuiven. Nathan Aké viel uit en Daley Blind repte zich van de bank. Spanje maakte gebruik van de verwarring in de defensie om op voorsprong te komen.


  Canales maakte zijn eerste goal in het shirt van de nationale ploeg. En hij bezorgde Marco Bizot (ex-Racing Genk) zo ook meteen zijn eerste tegendoelpunt als international. Spanje bleef aandringen, maar de 0-1 stond lang op het bord.

   

  Donny van de Beek bracht daar meteen na de rust verandering in: 1-1. Na een evenwichtige tweede helft, zette Oranje nog een slotoffensief op, maar het kon de eerste zege onder De Boer niet meer over de streep trekken.

   

  Opmerkelijk: Sergio Ramos mocht invallen en speelde zo zijn 176e interland. Hij is nu samen met Gianluigi Buffon recordinternational van Europa.

  Ramos speelde zijn 176e interland.

  Portugal legt er zeven in het mandje tegen Andorra

  Portugal had zichzelf een makkelijke sparringpartner uitgezocht en had dan ook weinig moeite met voetbaldwerg Andorra. Cristiano Ronaldo begon op de bank en voor de rust hielden de Portugezen het nog bescheiden, al zorgden Neto en Paulinho toch al voor een dubbele voorsprong.

   

  Na de pauze kwamen daar nog eens vijf goals bij. De 6-0 kwam op naam van invaller Cristiano Ronaldo. Hij kopte van dichtbij raak. Het was zijn 102e doelpunt in het shirt van Portugal. Het record van Ali Daei (109 goals voor Iran) komt zo alsmaar dichterbij.

  Invaller Ronaldo scoorde een keer.

  Duitsland zuinig, Italië wint makkelijk tegen Estland

  Duitsland heeft het op een zuinige zege gehouden tegen Tsjechië: 1-0. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Luca Waldschmidt, een ploegmaat van Vertonghen bij Benfica. Bij Tsjechië begon Club Brugge-spits Michael Krmencik in de basis, maar hij werd aan de rust gewisseld. 

   

  Voor Italië ging het een stuk vlotter tegen Estland. De Italianen scoorden in elke helft twee keer. De doelpunten kwamen op naam van Vincenzo Grifo (x2), Federico Bernardeschi en Riccardo Orsolini.

  Denemarken C tankt vertrouwen voor duel met Rode Duivels

  Denemarken heeft zijn oefenmatch tegen Zweden gewonnen met 2-0. Een prestatie die de Denen hoop geeft, zeker omdat maar liefst 20 internationals en de bondscoach out zijn door coronaperikelen.

   

  Invallers Wind (FC Kopenhagen) en Bah (SønderjyskE) zorgden voor de doelpunten. Joakim Maehle (Racing Genk) stond aan de aftrap, maar werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Volgende week woensdag komen de Denen naar Leuven voor een Nations League-match tegen de Belgen.