Martinez trommelt Gaëtan Coucke op als vervanger voor Kaminski

  Gaëtan Coucke

  Bondscoach Roberto Martinez heeft woensdag Gaëtan Coucke opgeroepen voor de Rode Duivels. De doelman van KV Mechelen vervangt Thomas Kaminski, die positief testte op corona.

  Voor de 22-jarige Gaëtan Coucke is het zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Hij was opgenomen in de U21-selectie van Jacky Mathijssen voor het EK-kwalificatieduel in en tegen Bosnië-Herzegovina van komende week dinsdag.

   

  Thomas Kaminski, de keeper van het Engelse Blackburn, was zelf maandag pas opgeroepen, nadat Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) geblesseerd afgehaakt had. Maar Kaminski bleek bij zijn aankomst besmet met het coronavirus en werd weer naar huis gestuurd.

   

  Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels zijn de overige doelmannen in de selectie.

   

  De Rode Duivels spelen woensdagavond vriendschappelijk tegen Zwitserland. Daarna volgen Nations League-duels tegen Engeland (zondag) en Denemarken (komende week woensdag). Alle matchen worden in Leuven afgewerkt.