Britse wielerbond ontslaat sprintcoach na ernstig wangedrag

  Kevin Stewart (rechts) naast zijn vrouw Robyn.

  Kevin Stewart werkt niet langer voor de Britse wielerbond. Hij heeft zich, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, schuldig gemaakt een grensoverschrijdend gedrag.

  Kevin Stewart is geen kleine garnaal in het Britse baanwielrennen. Als hoofdcoach van de sprinters werkte hij onder meer samen met zesvoudig olympisch kampioen Jason Kenny.

   

  Stewart had al herhaaldelijke waarschuwingen gekregen over zijn ongepaste gedrag en hoewel een onderzoek niet aantoonde dat hij fysieke contacten had met leden van het team waren er wel genoeg elementen om hem te ontslaan.

   

  "Hoewel dit heel ongemakkelijk is voor alle betrokkenen, laat het de kracht zien van de processen die we hebben als er incidenten zijn", zegt prestatiemanager Stephen Park van de Britse wielerbond. "Het Britse wielerteam heeft duidelijke regels en waarden en we moeten elkaar erop aanspreken als we ons niet aan die gedragsregels houden."

   

  Kevin Stewart zelf, die overigens getrouwd is met de Ierse baanwielrenster Robyn Stewart, verontschuldigde zich voor zijn gedrag. "Ik realiseer me dat mijn gedrag mijn positie in het team onhoudbaar heeft gemaakt."