Oranje en Valencia moeten doelman Cillessen enkele maanden missen

    De Nederlandse doelman Jasper Cillessen komt dit kalenderjaar zeker niet meer in actie. De keeper heeft een spierblessure in zijn rechterbeen en een operatie dringt zich op. Valencia en de nationale ploeg in Nederland zullen dus een vervanger moeten zoeken voor tussen de palen.

    Jasper Cillessen zal morgen onder het mes gaan. Dat heeft Valencia vandaag laten weten. De Spaanse club maakte nog niet bekend hoe lang Cillessen uit roulatie zal zijn, maar volgens Spaanse media kan de herstelperiode drie tot vier maanden duren.

     

    Cillessen is ook een vaste waarde bij Oranje, maar zal tijdens de komende interlandbreak zijn plek moeten afstaan aan Marco Bizot (ex-Genk) en Tim Krul. Nederland speelt woensdag vriendschappelijk tegen Spanje. Zondag en woensdag volgen Nations League-duels tegen respectievelijk Bosnië en Polen.