VIDEO: De Ketelaere: van ballenjongen en vlaggendrager tot Rode Duivel

  Charles De Ketelaere stond al eens op het veld met de Rode Duivels.

  Charles De Ketelaere is voor het eerst opgeroepen bij de Rode Duivels. Ook in 2013 stond hij al op het veld met De Bruyne, Hazard en Vertonghen, maar dan wel als ballenjongen. Sporza dook in de archieven en vond de eerste "acties" van de jonge snaak bij de nationale ploeg.

  11-jarige De Ketelaere glundert bij Rode Duivels:

  7 jaar geleden hadden de Rode Duivels nog de nodige moeite om Slovakije te kloppen in een oefeninterland (2-1), 7 jaar geleden waren Thomas Buffel en Timmy Simons nog invallers bij de nationale ploeg, 7 jaar geleden stond Jean-François Gillet nog in doel...

   

  En 7 jaar geleden was ook Charles De Ketelaere er al bij in het Jan Breydelstadion. De toen 11-jarige knul, die bij de jeugd van Club Brugge speelde, mocht met de Belgische vlag pronken tijdens de Brabançonne. 

   

  Dat het snel is gegaan voor De Ketelaere, beseft hij zelf ook. "In 2013 was ik nog ballenjongen bij de Rode Duivels", vertelde hij op de persconferentie. "En nu ben ik zelf Rode Duivel. Daar ben ik wel trots op."

  Joos in Extra Time: "De Ketelaere kiest altijd voor het logische, simpel en goed"