De Gendt: "Roglic is zandstrooier en weet niet half hoe sterk hij wel is"

  Primoz Roglic zakt erdoor in de klimtijdrit van de Tour.

  Volgens Thomas De Gendt gaat Primoz Roglic nog wel een keer met het geel eindigen in de Ronde van Frankrijk. "Hij zaagt wel eens over slechte benen, maar ik ben overtuigd dat hij de Tour een keer wint", vertelt De Gendt in onze podcast De Tribune.

  De Tour heeft Primoz Roglic net niet kunnen winnen, maar achteraf scoorde de Sloveense topper wel in Luik-Bastenaken-Luik en in de Ronde van Spanje.


  "Ik zie hem heel dikwijls in het peloton. Hij praat wel eens met mij en dan leer ik hem kennen als een zandstrooier", vertelt Thomas De Gendt in De Tribune. "Dan zaagt hij over slechte benen, maar 3 of 4 uur later rijdt hij wel als winnaar over de streep."


  "Volgens mij weet Roglic nog niet half hoe sterk hij is. Ik hoop dat hij aan zijn plafond zit, maar dat geloof ik niet. Vergeet niet dat hij niet zo lang meedraait in de wielersport. Als hij dit niveau aanhoudt, gaat hij op korte tijd nog een mooi palmares bij mekaar koersen."


  Met de Ronde van Frankrijk als hoogtepunt? "Daar ben ik van overtuigd", antwoordt De Gendt. "Die gaat ertussen staan op het einde van zijn carrière. Vooral omdat Roglic tijdrijden zo goed kan combineren met klimmen en steile cols. In die onderdelen reken ik Roglic tot de top 3 van de wereld."


  "Akkoord, in de Tour heeft hij het dit jaar laten liggen. Omdat hij een slechte dag had? Dat weet ik niet, maar voor hetzelfde geld won hij net als in de Vuelta met een minieme voorsprong."

  Ik hoop dat Roglic aan zijn plafond zit, maar dat geloof ik niet.

  Thomas De Gendt

  VIDEO: Primoz Roglic zakt erdoor op La Planche des Belles Filles

  Download de podcast van De Tribune