Zes spelers van RB Salzburg testen positief op het coronavirus

  Wie de besmette spelers zijn, is niet bekendgemaakt.

  Zes spelers van RB Salzburg hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Oostenrijkse club maandag gemeld. Het zestal, waarvan de identiteit niet bekendgemaakt is, vertoont geen verschijnselen en gaat in isolatie.

  Salzburg laat weten dat de rest van de spelerskern, zoals het protocol voorschrijft, in groepsquarantaine gaat. Dat wil zeggen dat zij zich enkel mogen verplaatsen tussen hun woonst, het trainingscomplex van de club en wedstrijdlocaties. Alle opgeroepen internationals mogen de club niet verlaten. 

   

  De positieve testen komen voor de club als een verrassing, want bij een testronde op vrijdag, in aanloop naar het competitieduel van zondag tegen Rapid Wenen (1-1), bleken alle spelers negatief.

   

  Zondag kwam de club te weten dat bij een nieuwe testronde voor internationals 6 positieve resultaten aan het licht kwamen. De hele kern ondergaat vandaag/maandag opnieuw een test.

   

  Salzburg club speelde vorige week nog Europees tegen Bayern München. In de Champions League kreeg de Oostenrijkse club in eigen huis een 2-6-pandoering van de Duitsers.