"Tegen Slovakije was ik nog ballenjongen, nu ben ik zelf Rode Duivel"

  Charles De Ketelaere

  Charles De Ketelaere is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. De jonge snaak van Club Brugge is goed ontvangen bij de Rode Duivels. "Iedereen is heel vriendelijk", vertelt de 19-jarige De Ketelaere.

  Hoe is het om als jonkie plots tussen al die grote namen te staan? "Er zijn heel wat spelers bij waar ik al lang naar opkijk. Ik ben toch een beetje onder de indruk. Het is mooi om nu met hen te kunnen trainen. Dat is een beloning voor mijn harde werk", klinkt het.

   

  "Ik ben hier heel goed ontvangen. Iedereen is heel vriendelijk. Ik probeer hier gewoon mezelf te zijn en mijn best te doen. Ik weet niet of iedereen naar Club Brugge kijkt, maar ik denk wel dat ze mijn naam kennen."

   

  Het is de traditie dat nieuwkomers een liedje zingen bij de Rode Duivels. "Daar heb ik wel al over nagedacht", lacht De Ketelaere. "Het bezorgt me toch een beetje stress."

   Ik heb ook al wel wat op de bank gezeten, dus ik ben niet vermoeid. Ik heb geen nood aan rust.

  Charles De Ketelaere

  Wat vindt De Ketelaere van het drukke programma? "Ik klaag er niet over. Als voetballer leef je voor zulke momenten. Ik heb ook al wel wat op de bank gezeten, dus ik ben niet vermoeid. Ik heb geen nood aan rust. Deze matchen zijn voor mij een moment om me te tonen."

   

  "Vorige keer hebben de jongeren speelminuten gekregen, dus ik hoop dat ik nu ook wat kan spelen. Het systeem is hetzelfde als bij de beloften, dat ken ik wel."

   

  Voor De Ketelaere is het allemaal snel gegaan. "Ik was nog ballenjongen bij de Rode Duivels toen ze in Brugge tegen Slovakije speelden (in 2013, red). Toen België brons pakte op het WK stond ik in Brugge naar het grote scherm te kijken. En nu ben ik zelf Rode Duivel. Daar ben ik wel trots op."