Eli Iserbyt: "Europese titel gevierd met ribbetjes, mijn lievelingseten"

  De fans van Iserbyt verrasten hem met een spandoek.

  Kersvers Europees kampioen veldrijden Eli Iserbyt ging vanochtend voor het eerst trainen in zijn nieuwe trui. Dat gebeurde vrij fris, want door corona was er geen groot feest om zijn overwinning te vieren. "Dat is heel anders, maar ik trakteer mijn supporters in de toekomst zeker nog op een paar vaten", zegt Eli Iserbyt (23).

  "Dat het geen feestnacht was is niet erg, ik heb nog veel doelen"

  De supporters van Eli Iserbyt konden de Europese titel niet samen vieren met hun held, maar ze verrasten hem bij thuiskomst met een spandoek.

   

  "Dat is fijn thuiskomen. Normaal zou ik er een stevigere feestnacht op hebben zitten, maar dat kon nu natuurlijk niet", vertelde een frisse Iserbyt vanmorgen aan Sporza. "Maar dat is niet erg, het seizoen is nog lang en ik heb veel doelen. En woensdag is het al opnieuw cross. Die vaten hebben mijn fans nog tegoed."

   

  Hoe heeft Iserbyt zijn eerste trui bij de profs dan gevierd? "Met ribbetjes, mijn lievelingseten. Ik heb niet veel geslapen, niet in de Europese trui trouwens, want ik heb de cross vaak herbeleefd. Ik besef het nog niet goed, maar dat besef zal de komende dagen nog wel volgen."

   

  "Ik ga de trui alleszins inkaderen. Een mooie trui om in het rijtje te hangen bij mijn kampioenentruien van bij de jeugd."

  Ik heb de cross vaak herbeleefd.

  Eli Iserbyt

  "Belgisch kampioen worden is een groot doel"

  "Stilaan kan ik de verwachting rond mij inlossen en daar ben ik blij mee", gaat Iserbyt verder. "Die mooie overwinningen zijn bepalend voor je carrière. Het BK in Meulebeke staat dan ook met rood omcirkeld in mijn agenda."

   

  "Het parcours ligt me goed en is maar een kwartier rijden van bij mij thuis. Vorig jaar was ik echt gebrand op de Belgische titel en dat is toen niet gelukt. Voor het EK was ik daardoor ook extra hongerig."

   

  En het WK? "Dat is nog iets anders, het parcours in Oostende is minder mijn ding. Maar die wereldtitel ooit pakken blijf het absolute doel. Daarvoor ben ik crosser geworden en train ik elke dag."

  "Wout en Mathieu? Ik kijk uit naar hun terugkeer"

  "Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren er niet bij op het EK. Bij hun terugkeer is het veld is hun conditie misschien niet meteen top en dan kan ik hen misschien het vuur aan de schenen leggen of eens winnen."

   

  "Ik denk dat ik beter ben dan vorig jaar en ik hoop die lijn door te trekken. Maar ik ben ook nuchter: winnen van Mathieu en Wout in topvorm zit er nog niet in. Ik mis het volume nog om echt mee te kunnen in de finale. Ik kijk wel uit naar hun terugkeer in het veld. Dan voelt het compleet in de cross."

  Bekijk de reportage in Het Journaal