Ansu Fati succesvol geopereerd, het verdict: 4 maanden buiten strijd

  Ansu Fati was bezig aan een sterk seizoen.

  FC Barcelona-toptalent Ansu Fati (18) is met succes geopereerd aan de meniscus van zijn linkerknie. Barça houdt er rekening mee dat de Spaanse international (4 caps) vier maanden buiten strijd is. 

  Ansu  Fati liep zaterdag een scheur op in zijn meniscus in het competitieduel tegen Betis, op de 9e speeldag in La Liga. Op het einde van de eerste helft klaagde de vleugelspits over kniepijn, waarna hij bij de rust in de kleedkamer bleef en vervangen werd door Lionel Messi.

   

  De Argentijn was op de bank gestart omdat hij hinder zou ondervinden aan de enkel. Messi trof in de tweede helft 2 keer raak, waardoor de score in Nou Camp nog opliep tot 5-2.   

   

  Vandaag is Fati met succes geopereerd. Barcelona verwacht dat het z'n 18-jarige speler zo'n 4 maanden zal moeten missen. Het is de eerste zware blessure in de carrière van Fati, die dit seizoen tot dusver 10 wedstrijden speelde. Daarin scoorde hij 5 keer en gaf hij 2 assists.