Dol en vol van Maradona: fans zingen idool beterschap toe aan ziekenhuis

    In Argentinië zijn heel wat diehard Maradona-fans.

    Diego Maradona ligt nog altijd in een Argentijns ziekenhuis, nadat hij vorige week onwel was geworden en geopereerd was aan een bloedklonter in zijn hersenen. De wereldkampioen van 1986 is een voetbalgod in eigen land. Talrijke fans zingen hem veel beterschap toe buiten het ziekenhuis.

    Maradona heeft een labiele gezondheidstoestand. Enkele dagen na zijn 60e verjaardag werd de levende voetballegende vorige week maandag met spoed opgenomen. In een privéziekenhuis in Olivos onderging hij een hersenoperatie om een bloedklonter te verwijderen.

     

    Maar de levende voetballegende staat niet alleen. Buiten het ziekenhuis verzamelen tientallen supporters om hem een hart onder de riem te steken. Ze sieren de gevels met steunbetuigingen en zingen hun held toe, de ene al meer ge­ta­toeëerd dan de andere...