Ga naar de inhoud

Extra Time over Bongonda: "Intrinsiek alles om topspeler te zijn, maar te wisselvallig"

Genk-speler Theo Bongonda (24) was met z'n twee fraaie doelpunten de man van het afgelopen voetbalweekend. Ook naast het veld viel hij op met enkele opvallende uitspraken. "Het is charmant, maar hij is nog maar een paar matchen goed bezig", zegt Filip Joos in Extra Time.

Racing Genk won dit weekend de Limburgse derby in en tegen STVV met 1-2. De Genkse doelpunten kwamen van de voet van Theo Bongonda. Analist Gert Verheyen koos de prestatie van Bongonda als zijn moment van de week.

 

"Hij is de voorbije weken zeer "hot" in België", opent Verheyen. "Niet alleen door zijn prestaties op het veld, maar ook zijn reactie op het vertrek van Thorup was opvallend (4 middelvingers in een tweet, red)."

 

"Bongonda heeft een soort van arrogantie over hem hangen", gooit Frank Raes op tafel. 

 

Verheyen: "Hij is inderdaad niet op zijn mondje gevallen. Dat hoorde je ook in de persconferentie achteraf."

 

"Ik vind het fantastisch wat Bogonda doet", zegt Filip Joos. "Het hoort erbij. Het is lief en het is charmant. Alleen: hij is nog maar 2 à 3 matchen goed aan het spelen."

Het nadeel van Bongonda is dat hij 2 weken kan schitteren, maar daarna ook 2 weken niets kan laten zien.

Gert Verheyen in Extra Time

Ook Mo Messoudi wilde zijn zegje doen. "We vergeten dat hij nog altijd maar 24 jaar is en al bij Celta de Vigo gespeeld heeft. Hij heeft nog wel wat groeimarge."


Verheyen: "Intrinsiek heeft hij alles om een topspeler te worden. Het enige nadeel voor hem is dat hij 2 à 3 weken kan schitteren, maar daarna ook 2 à 3 weken niks kan laten zien. Bij Zulte Waregem kwam hij daar nog wel mee weg, maar bij Genk niet."

Verheyen: "Vraag me af of Bongonda zelf besliste waar hij op het veld stond"

"Ik wil het ook nog even hebben over zijn positie op het veld", zegt Gert Verheyen nog. "Hij maakt bijna al zijn goals vanaf de rechterkant of centraal. Als hij rechts speelt, zal hij meer goals maken. Eén probleem: Ito is veel beter vanop rechts dan vanop links.”


"Bongonda begon tegen STVV op links, maar hij scoort na 4 minuten vanop rechts en is daar dan blijven staan. Ik vraag me dan af of hij dat gewoon zelf beslist, want na de pauze stond hij weer links."

 

"Een trainer zegt weleens dat je van flank mag wisselen, maar dan is het niet de bedoeling dat je dat na 4 minuten doet en daar dan de rest van de match blijft staan."


"Het Arjen Robben-syndroom", besluit Frank Raes.

Het fragment in Extra Time

Sportweekend maakte een reportage over Bongonda