De meeste zeges in 2020, maar Elise Mertens wil meer: de titel in Linz

  Elise Mertens wil deze week haar eerste toernooi van 2020 winnen.

  Elise Mertens (WTA-21) speelt deze week in Linz haar laatste toernooi van 2020. Na een succesvol jaar denkt de Belgische nummer 1 opnieuw een sterke prestatie te kunnen neerzetten.

  Elise Mertens is dit seizoen de speelster met het meeste aantal overwinningen in de WTA-Tour: 30.

   

  Toch kon onze landgenote geen titel pakken, ondanks goede resultaten met een finale in Praag, een halve finale in Cincinnati en een kwartfinale op de US Open.

   

  Wie weet, slaagt Mertens er deze week in Linz wel in om op het hoogste schavotje te staan.

   

  "Ik ben altijd klaar om een toernooi te spelen, maar nog eens een titel pakken is inderdaad een extra motivatie", zegt Mertens.

   

  "Ik weet niet goed wat te verwachten, want heb maar 4 dagen rust gehad na het toernooi in Ostrava. Toch moet een halve finale of finale haalbaar zijn met het niveau dat ik de afgelopen maanden haalde."

  "Weten niet wat we in 2021 mogen verwachten"

  Elise Mertens is in Oostenrijk het tweede reekshoofd. Ze moet het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen de Oekraïense kwalificatiespeelster Anhelina Kalinina (WTA-162).

   

  Daarna volgt mogelijk de Russische Vera Zvonareva (WTA-41), 36 jaar en voormalige nummer 2 van de wereld.     

   

  Mertens: "Ik ben blij dat ik dit toernooi nog kan spelen, aangezien we niet weten wat we volgend jaar mogen verwachten."

   

  "Ik ben tevreden over de wedstrijden die ik de afgelopen maanden heb gespeeld. Ik denk dat dat ik de onderbreking door het coronavirus van maart tot augustus goed heb verteerd. Ik heb niet in mijn zetel gelegen, maar heb echt geprobeerd om mijn spel te verbeteren".

  Voorbereiding in Linz: