Speeldata inhaalmatchen JPL bekend, 1/16e finales Croky Cup 1 maand uitgesteld

  Moeskroen moet al 3 wedstrijden inhalen.

  De Raad van Bestuur van de Pro League heeft, na eerder overleg met de amateurvleugels, beslist om de 1/16e finales van de Beker van België  met één maand uit te stellen. Intussen zijn ook de datums voor de 6 (door corona) uitgestelde matchen in de Jupiler Pro League bekend.

  Door de bekerwedstrijden met één maand uit te stellen, speelt de Pro League in op de huidige coronasituatie. Voor amateurclubs zijn trainingen namelijk tot en met 13 decemer opgeschort.

   

  De matchen zullen op 9 en 10 januari gespeeld worden in plaats van op 15, 16 en 17 december. De exacte speelmomenten worden op maandag 16 november vastgelegd.

   

  In principe krijgen amateurclubs in de 1/16e finales het thuisvoordeel. Maar omdat het op 9 en 10 januari zou kunnen vriezen, voert de Pro League de mogelijkheid in om het thuisvoordeel te wijzigen als de oorspronkelijke thuisclub niet beschikt over veldverwarming.

   

  Het uitstel van de 1/16e finales naar het weekend van 9 januari maakt ook dat de winterstop de facto met één week verkort wordt voor de teams uit de Jupiler Pro League.

   

  Daarnaast hebben de 6 uitgestelde wedstrijden uit de Jupiler Pro League allemaal een nieuwe plaats toegewezen gekregen.

  Speelschema voor de inhaalmatchen Jupiler Pro League:

  18e speeldag vervroegd

  Ook dit is beslist: speeldag 18 van de Jupiler Pro League wordt vervroegd van 22 en 23 december naar 15 tot 17 december. De vrijgekomen midweek van 22 en 23 december wordt voorbehouden voor uitgestelde wedstrijden.

   

  Voor mogelijk toekomstige uitgestelde wedstrijden uit de Pro League zal indien noodzakelijk ook gebruik gemaakt worden van 29 en 30 december en de periode tussen 5 en 14 januari.

   

  De 3 resterende uitgestelde wedstrijden in 1B Pro worden de komende interlandperiode ingehaald.