Krijgt Romelu Lukaku straks verbod om Italië te verlaten voor de Rode Duivels?

  Romelu Lukaku speelde zondag met Inter tegen Atalanta.

  Raakt Romelu Lukaku wel in België voor de wedstrijden met de Rode Duivels. Italiaanse media melden dat de lokale autoriteiten in Italië voetballers verbieden om af te reizen naar hun nationale ploegen door het coronavirus.

  Volgens Italiaanse media mogen spelers van de ploegen Fiorentina, Inter, Lazio, Roma, Sassuolo en Genoa het land niet verlaten.

   

  Omdat er minstens 1 speler binnen die ploegen besmet is met het coronavirus, moeten alle spelers van die ploegen in quarantaine voor 10 dagen. Dat schrijft het protocol van de Serie A en de lokale Italiaanse autoriteiten voor.

   

  Dat zou slecht nieuws betekenen voor Romelu Lukaku en de Rode Duivels. Het is afwachten of de aanvaller van Inter Milaan mag verlaten voor de interlands tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken.

   

  Tijdens de vorige interlandperiode mocht Dries Mertens niet afreizen naar de Rode Duivels. Cristiano Ronaldo en 5 ploegmaats bij Juventus lapten die regel aan hun laars en trokken toch naar hun nationale ploeg.