Ga naar de inhoud

Froome gehuldigd voor Vuelta-triomf in 2011: "Heel speciale zege voor mij"

Chris Froome kan een nieuwe trofee in zijn prijzenkast zetten.

Voor de start van de laatste rit in de Vuelta is Chris Froome gehuldigd als winnaar van de Ronde van Spanje in 2011. De Brit werd dat jaar tweede na Juan José Cobo, maar de Spanjaard moest zijn zege vorig jaar inleveren nadat hij betrapt was op doping.

In juni vorig jaar kwam het bericht dat Chris Froome werd aangeduid als eindwinnaar van de Vuelta 2011. Juan José Cobo werd zijn eindzege afgenomen wegens dopinggebruik.

 

Toen dat nieuws bekendraakte, lag Froome nog in het ziekenhuis na zijn zware val tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Froome brak daarbij onder andere zijn dijbeen, elleboog en enkele ribben. Hij moest maandenlang revalideren.

 

"Ik lag nog op intensieve verzorging toen ik het nieuws vernam. Op dat moment wist ik niet eens of ik nog ooit zou kunnen koersen. Dit is een heel speciale overwinning voor mij", vertelt de Brit.

 

"Ik heb mooie herinneringen aan de Vuelta van 2011. Het was de wedstrijd waarin ik mezelf ontdekte als ronderenner en als iemand die kon meestrijden voor het eindklassement. Het gaf me vertrouwen om daarna naar de Tour te trekken en een doel te maken van grote rondes. Ik hoop dat ik hier volgend jaar opnieuw sta, maar in betere doen."

 

"Vandaag zal ik mijn eerste grote ronde uitrijden sinds die zware val. En ook al was ik nog niet op het verhoopte niveau waarvoor ik gewerkt had, toch ben ik trots dat ik deze stap al heb bereikt in mijn comeback om ooit weer de renner te zijn die ik wil zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.