Ga naar de inhoud

Théo Bongonda sluit hoofdstuk-Thorup af: "Hij had geen "ballen""

Théo Bongonda.

Théo Bongonda viert één van zijn goals met zijn ploegmaats.

0 / 0

Théo Bongonda besliste gisteren met twee doelpunten de Limburgse derby tegen STVV. Na afloop van de wedstrijd kwam hij nog een keer terug op het plotse vertrek van Jess Thorup richting Denemarken. "Het stoort me niet dat hij vertrokken is, wel de manier waarop."

"Mijn reactie was er één van ontgoocheling"

Bongonda vond tegen STVV twee keer de weg naar het doel en bezorgde Racing Genk zo 12 op 12. "Uiteraard is het leuk om te scoren, zeker in een derby. Maar het belangrijkste is uiteraard de zege", zei de Genkse draaischijf na de wedstrijd.

 

"We speelden in het begin van het seizoen misschien beter, maar toen pakten we geen punten. Nu wel", voegde Bongonda er nog aan toe.

 

Is het vertrek van Jess Thorup naar FC Kopenhagen ondertussen al wat verteerd? Bongonda haalde op sociale media nogal uit naar de Deen. "Voor alle duidelijkheid: het stoort me niet dat hij vertrokken is -  ik wens hem het allerbeste en het is een goede coach - maar wel de manier waarop."

 

"We kwamen net uit een moeilijke periode en hij had ons kunnen inlichten dat hij een beter voorstel had gekregen van een andere club."

 

"Thorup heeft geen “ballen” genoeg gehad om ons iets te vertellen. Het is misschien wel een goede trainer, maar ik ben ontgoocheld in hem als persoon. Mijn reactie was er één van ontgoocheling. Ik had hem graag als trainer. We hebben vandaag op de best mogelijke manier geantwoord."

Thorup heeft geen “ballen” genoeg gehad om ons iets te vertellen. Het is misschien wel een goede trainer, maar ik ben ontgoocheld in hem als persoon.

"Heel gemotiveerd om te antwoorden op het veld"

Domenico Olivieri: "Het kan nog beter"

Ook Domenico Olivieri was achteraf een tevreden man. Hij pakt 6 op 6 in de twee wedstrijden als hoofdcoach van Racing Genk. "Ik ben heel content. Zeker als je ziet van  waar we komen en waar we nu staan.... Toch kan het nog beter"

 

"We moeten eerlijk zijn, het voetbal moet beter kunnen. Er zit nog veel meer in deze groep. Ik wil die 12 op 12 niet minimaliseren, maar als Racing Genk zijnde moet het beter  kunnen."

 

Sprak Olivieri ondertussen al met de nieuwe trainer, John van den Brom? "Ik heb nog geen contact gehad met de nieuwe coach. Ze  hebben me ingelicht dat ik zou coachen tegen STVV, morgenvroeg (vandaag, red) komt het eerste contact met de nieuwe coach."

 

"Hij ondertekende pas laat zijn contract en er was geen tijd meer voor een gesprek. Tof dat we het vertrouwen kregen. Als je wint, komt de druk niet bij de nieuwe coach. Nu moet hij winnen (lacht)."

We moeten eerlijk zijn, het voetbal moet beter kunnen. Er zit nog veel meer in deze groep. Ik wil die 12 op 12 niet minimaliseren, maar als Racing Genk zijnde moet het beter  kunnen.