Wereldkampioen Ryan Kamp domineert en soleert naar de Europese titel

  Kamp soleerde naar de zege in Rosmalen.

  Het EK veldrijden in Rosmalen bij de beloften is een prooi geworden voor wereldkampioen Ryan Kamp. Hij haalde het na een knappe solo. Geen Belgen in de uitslag, zij kwamen niet aan de start wegens de strengere coronamaatregelen in ons land.

  Met de regenboogtrui aan was het de Nederlander Ryan Kamp dat met grote favorietendruk op de schouders aan het EK begon in eigen land. Een druk die hem niet te veel werd.

   

  Al snel werd er een kopgroep gevormd waar Kamp twee landgenoten en twee Britten meekreeg. Na een eerste prikje van Pim Ronhaar kon iedereen nog volgen, maar halfweg koers achtte de wereldkampioen zelf zijn moment gekomen.

   

  Kamp liet zijn concurrenten genadeloos achterwege en bouwde meteen een mooie voorsprong op. In de achtervolging had de sterkste brit van de twee, Thomas Mein, geen antwoord op de soepele tred van de Nederlander.

   

  Cameron Mason kon zijn landgenoot Mein nog volgen, de twee Nederlanders, Ronhaar en Agterberg, moesten passen en zouden naast het podium vallen. De tweede plek was voor Mein, het brons voor Mason.

   

  Geen landgenoten bij de beloften in Rosmalen. Gezien de huidige coronamaatregelen in ons land werd besloten om niet van start te gaan.

  De winst en de vreugde bij Ryan Kamp

  Uitslag EK beloften
  1. Ryan Kamp (Ned)
  2. Thomas Mein (GBr)
  3. Cameron Mason (Gbr)
  4. Kyle Agterberg (Ned)
  5. Pim Ronhaar (Ned)