Iserbyt: "Ben topfavoriet en wil hier mijn 1e trui bij de profs pakken"

Bij de vrouwen werd het EK in Rosmalen een Nederlands onderonsje, maar bij de mannen mogen we vandaag wel medailles verwachten van de Belgen. Eli Iserbyt is een van de landgenoten die hoopt op de Europese titel. "Het parcours ligt me goed, ik weet wat ik moet doen", vertelde hij na de verkenning.

"Het is een snel parcours, de bochten volgen elkaar heel snel op, misschien nog sneller dan in Ruddervoorde", zei een tevreden Iserbyt na een rondje in Rosmalen. "De ondergrond is een beetje zanderig en het is smal. Er zijn niet veel kansen om voorbij te steken. Dit parcours ligt mij: hoe meer bochten, hoe beter."

 

"Het zal, denk ik, een gesloten wedstrijd blijven omdat het moeilijk is om hier grote verschillen te maken. Ik ben de topfavoriet en ik wil het niet te lang samenhouden. Hoe harder de wedstrijd, hoe beter. In de laatste twee rondjes zullen de bochten beginnen te wegen. Wie dan na zo'n bocht nog extra kan optrekken, kan het verschil maken. En dat ligt me goed. Ik weet wat ik moet doen."

 

"De Belgen zijn de grootste kanshebbers, dus in ploegenspel geloof ik niet echt. Iedereen zal wel aan zichzelf denken", meent Iserbyt. Al moeten de Belgen wel oppassen voor Lars van der Haar. "Hij is goed bezig en dit parcours ligt hem beter dan Toon Aerts bijvoorbeeld. Maar ik ga mijn wedstrijd niet laten afhangen van andere renners."

 

Iserbyt heeft dus zijn zinnen gezet op de Europese trui. "Het is nog niet de toptrui in het veld, het WK en het BK staan er nog boven. Maar hij krijgt elk jaar wel meer waarde omdat de dragers er mooie dingen in laten zien. Mathieu van der Poel heeft hem bijvoorbeeld al veel aangehad."

 

"Bij de jeugd heb ik alles al gewonnen, maar dat telt niet meer. Het is nu van nul en ik zou hier heel graag mijn eerste trui bij de profs pakken. Ik zou de trui ook met trots dragen. Ik ga er overal voor en zou hem willen laten zien."

Iserbyt: "Ik verwacht een gesloten wedstrijd"