Dokter: "Diego Maradona zal zeker tot maandag in het ziekenhuis blijven"

  De Argentijnse pers kampeert voor het ziekenhuis waar Maradona geopereerd werd.

  Diego Maradona moet zeker nog tot maandag in het ziekenhuis blijven om te herstellen van de hersenoperatie die hij dinsdag onderging. Dat heeft de arts van de Argentijnse voetballegende laten optekenen.

  Diego Maradona werd maandag met gezondheidsproblemen in het ziekenhuis in La Plata opgenomen. Bij de voormalige Argentijnse topvoetballer werden verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging geconstateerd. Vervolgens werd Maradona overgebracht naar een privéziekenhuis in Olivos.

   

  Dinsdag is tijdens een twee uur durende operatie een bloedstolsel in zijn hersenen verwijderd. Dokter Leopoldo Luque gaf na de operatie aan dat die succesvol is verlopen en dat Maradona goed op de ingreep reageerde.

   

  Luque verklaarde eerder dat de 60-jarige volksheld "periodes van verwarring" ervaart, wat volgens de arts zou komen door "onthouding". Maradona heeft een geschiedenis van excessief drugs- en alcoholgebruik.

   

  De ster van het Argentijnse voetbal zal dit weekend nog zeker in het ziekenhuis doorbrengen.  "We zijn zeker dat Diego hier tot maandag zal blijven", aldus dokter Leopoldo Luque.