Plots luxeprobleem voor Vincent Kompany? "Ik moet 23 spelers elke week een uitleg geven"

Anderlecht speelt zondagavond op het veld van AA Gent.

Na de zege in de topper tegen Antwerp zakt Anderlecht zondag met vertrouwen af naar de Ghelamco Arena, waar het AA Gent ontmoet. "Maar we hebben echt geen tijd om op onze lauweren te rusten", nuanceert T1 Vincent Kompany.

Vincent Kompany heeft de voorbije 11 speeldagen continu moeten puzzelen, veelal noodgedwongen. Maar voor de match tegen AA Gent zijn de keuzemogelijkheden van de Anderlecht-trainer bijzonder ruim.

 

Adrien Trebel en Elias Cobbaut zijn langdurig geblesseerd, maar onder meer Yari Verschaeren en enkele coronagevallen zijn weer inzetbaar.

 

"Afgezien van de langdurig geblesseerden kunnen we een beroep doen op een nagenoeg volledige kern. Hier en daar is er een speler die moest herstellen van wat kleine kwaaltjes, maar los daarvan zijn de spelers fit en klaar om zich zondag voor de volle 100% te geven", vertelde Kompany op zijn persbabbel.

 

"Naast de coronagevallen en de langdurig geblesseerden zijn we gespaard gebleven van al te veel problemen, waardoor we die coronagevallen goed hebben kunnen opvangen."

 

"Ik heb een kern van 34 spelers en kan er maar 11 opstellen. Dat betekent dat ik elke week 23 spelers een uitleg moet geven. Ook dat is een uitdaging, maar ik neem ze er graag bij." 

Yari Verschaeren ontbrak tegen Antwerp, maar is weer fit.

"Tot nu hebben we nog niets bereikt"

"Het ontbreekt ons soms nog aan automatismen die wat tijd vragen, maar tegen Kortrijk en Antwerp hebben we gezien dat de ploeg vooruitgang heeft geboekt", meent de T1 van RSCA, 6e in de stand.

 

"Ik leg de lat heel hoog. Ik blijf altijd optimistisch en positief ingesteld, maar ik weet dat de ploeg nog een enorme progressiemarge heeft."

 

"Dat is ook normaal, aangezien het zo’n jonge groep is. Maar we hebben echt geen tijd om op onze lauweren te rusten."

 

"Tot nu toe hebben we nog niets bereikt. Een overwinning is gewoon een volgende stap in de progressie, niets meer. We hebben nog veel werk te verzetten.”

Ik blijf altijd optimistisch en positief ingesteld, maar ik weet dat de ploeg nog een enorme progressiemarge heeft.

Vincent Kompany