Ga naar de inhoud

Martinez roept De Ketelaere voor het eerst op, ook Lukaku is erbij

Charles De Ketelaere is de enige nieuwe naam in de selectie van Roberto Martinez.

Charles De Ketelaere (Club Brugge) is voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Ook Romelu Lukaku, twijfelachtig door een blessure, is erbij tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken. Divock Origi is de meest verrassende afwezige.

Roberto Martinez selecteerde 32 spelers, waarvan een nieuwkomer. Charles De Ketelaere krijgt voor het eerst een oproepingsbrief in de brievenbus. "Hij speelt al het hele seizoen indrukwekkend. Bij Club Brugge en bij de U21."

 

"Hij zal kunnen spelen voor de U21 in de belangrijke match tegen Bosnië, maar het is belangrijk dat hij daarvoor kan proeven van de sfeer bij de Rode Duivels." Ook Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers behoren tot de selecties van de A-ploeg én de U21.

 

Ritchie De Laet wordt niet beloond voor zijn sterke prestaties bij Antwerp. "Hij is sterk bezig en toont zich heel matuur. We blijven hem zeker volgen, want de deur van de nationale ploeg staat altijd open voor nieuwe spelers", zei Martinez.

We hebben genoten van de prestatie als centrale verdediger van Witsel, maar ik zag vooral een speler die we kunnen gebruiken op het middenveld.

Wel terug van weggeweest zijn de broers Eden en Thorgan Hazard, Thomas Vermaelen en Nacer Chadli. "Aan de manier waarop Eden beweegt op het veld voor Real Madrid, zie je dat hij pijnvrij is. Hij voelt zich goed en we kijken er naar uit om hem terug te zien. We moeten geduld hebben."


"Thomas Vermaelen is er opnieuw bij omdat hij van de Japanse overheid nu mag reizen zonder daarna in quarantaine te moeten als hij terugkeert. Thomas heeft twee interlandbreaks gemist, dus het is tijd dat hij er opnieuw bij is."


De kans dat Axel Witsel net als bij zijn club Borussia Dortmund moet depanneren centraal achteraan is dan ook heel klein "Op zijn leeftijd kan hij op veel posities spelen", zei Martinez. "We hebben genoten van zijn prestatie als centrale verdediger, maar ik zag vooral een speler die we kunnen gebruiken op het middenveld, eerder dan als verdediger."


Yannick Carrasco en Timothy Castagne zijn de enige spelers die er niet bij zijn door blessures.

"Er is contact geweest met Inter over Lukaku"

Romelu Lukaku werd opgeroepen. Of dat naar de zin is van zijn club Inter, is maar de vraag. Lukaku speelde deze week niet in de Champions League tegen Real Madrid met een spierblessure.

 

"Er is contact geweest met Inter", zei Martinez. "We zullen hem maandag ontvangen bij de groep en medisch onderzoeken. Dan beslissen we of hij minuten zal maken deze interlandbreak."

 

Van Divock Origi, die op een zijspoor zit bij Liverpool, is er geen spoor als eventueel alternatief voor Lukaku. "We kennen hem goed. Het is het moment om naar andere spelers te kijken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.