Overmeire blijft dan toch op Daknam spelen: hij tekent voor Lokeren-Temse

Killian Overmeire blijft Lokeren trouw. Een tijdje geleden kondigde hij zijn afscheid als profvoetballer aan, maar nu heeft hij een contract getekend bij amateurclub Lokeren-Temse.

De 34-jarige Killian Overmeire kende in zijn carrière maar 1 club: Lokeren. Toen de Waaslandse club vorig seizoen het faillissement moest aanvragen, wist de middenvelder even niet wat te doen.

 

Overmeire flirtte met de rivalen van Waasland-Beveren, maar achtte dat uiteindelijk niet correct. Onlangs kondigde hij dan zijn afscheid aan van het profvoetbal, om nu dus opnieuw te tekenen voor Lokeren, weliswaar in zijn huidige vorm als Lokeren-Temse.

 

"De dankbaarheid voor de immense impact die Killian op Sporting Lokeren heeft gehad, bleef ook bij de nieuwe club groot. Dat Killian geen kans meer had in het profvoetbal, zat het nieuwe bestuur hoog", schrijft Lokeren-Temse.

 

"Om nog maar te zwijgen over het gemis bij de vele fans die hem altijd gesteund hebben, en die op sociale media met de hashtag #announceKillian hun verlangen kenbaar maakten om Overmeire weer op Lokerse grond te laten spelen."

 

"Toen Killian aangaf dat hij een terugkeer overwoog als dank aan zijn fans, was de kogel snel door de kerk. Met Killian Overmeire keert hét Lokeren-icoon bij uitstek terug naar ‘zijn’ club."